Baş gardiyan, cezaevi önünde silahlı saldıraya uğradı

Haber Giriş : 24 Ocak 2005 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Yarı Açık Cezaevi'nin baş gardiyanı silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan baş gardiyan, kaldırıldığı Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Polis, olayın zanlısı olarak cezaevinden bir süre önce firar eden 2 kişiyi arıyor.

Alınan bilgilere göre, bugün saat 16.30 sıralarında cezaevinde baş gardiyan olarak görev yaptığı öğrenilen Halil Aykut (49), 2 arkadaşıyla birlikte 63 DS 959 plakalı aracıyla cezaevi yanındaki otoparktan çıkarken silahlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz ve yüzü poşu ile örtülü saldırganın iki kurşunuyla kafasından yaralanan baş gardiyan Halil Aykut, yanında bulunan arkadaşları tarafından H.Ü. Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Halil Aykut, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, olayla ilgili olarak 2-3 gün önce cezaevinden firar ettiği öğrenilen M.E. ve ve ismi öğrenilmeyen bir kişiyi aramaya başladı.

Olayı duyan Halil Aykut'un yakınları ve mesai arkadaşları Şanlıurfa Haran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine akın etti. Halil Aykut'un ölüm haberini alan yakınları fenalık geçirdi. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Haluk Kırca ve Cezaevi Savcısı Can Konuklar da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne geldi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber