Sgk kayıt dışılığa aman vermiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2009 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ankara İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ile son iki haftada yaptığı uygulamada kayıt dışı çalıştırılan 310 kişinin sigortalı olmasını sağladı.

İl müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, polis ekiplerinin asayiş uygulaması yaptığı yerlerde sigortasız işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığını araştıran SGK Ankara İl Müdürlüğü, son iki hafta içerisinde 100'den fazla iş yerini denetledi.

Kontrol memurlarının özellikle geceleri de açık bulunan eğlence mekanları, sauna, masaj salonları gibi iş yerlerine yönelik yaptığı denetimlerde, sigortasız çalıştırıldığı belirlenen 310 kişi sigorta kapsamına alındı. Kayıt dışı istihdam nedeniyle iş yerlerine toplam 500 bin lira idari para cezası verildi.

SGK Ankara İl Müdürü Ali Pekten, kayıt dışı istihdama karşı olduklarını, buna karşı mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Emniyet Müdürlüğü ile yapılan uygulamanın çok başarılı olduğunu belirten Pekten, "Bundan böyle uygulamalarımıza diğer kamu kurumlarının Ankara'da bulunan birimleri ile de devam etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Ekonomik düzelmeye paralel olarak sigortalı çalışan sayısında artış olduğuna işaret eden Pekten, 2009 başında 95 bin 978 olan Ankara'daki iş yeri sayısının, bin 512 artarak 97 bin 490'a çıktığını, yılbaşında 984 bin 26 olan sigortalı sayısının da yaklaşık 60 bin artarak bir milyon 44 bin 932'ye ulaştığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber