1 Kasım 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2009 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasparoviç'in daveti üzerine resmi ziyarette bulunmak üzere İstanbul'dan Bratislava'ya gidecek.

2- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara'nın Haymana ilçesine bağlı Yenice, Bumsuz ve Balçıkhisar belde belediyelerini ziyaret edecek.

3- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi 12. Toplantısı'na katılmak üzere Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a gidecek.

4- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İslam Konferansı Örgütü İcra Komitesi Bakanlar Toplantısı'na katılmak üzere İstanbul'dan Suudi Arabistan'a gidecek.

5- Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan'da bazı temel atma ve açılış törenlerine katılacak.

6- Devlet Bakanı Faruk Çelik, İstanbul'da Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve akraba toplulukları dernek ve vakıf yöneticilerine öğle yemeği verecek.

7- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, kalabalık bir iş adamı heyetiyle çıkacağı ticaret gezisinde, Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki temaslarına başlayacak.

8- Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun'un bazı ilçelerini ziyaret edecek.

9- Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunacak, çeşitli ziyaret ve toplantılara katılacak.

10- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Manisa Valiliğini ve AK Parti İl Başkanlığını, Akhisar Keskinoğlu Piliç İşleme Tesisleri'ni ziyaret edecek. Bakan Eker, ayrıca Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nde de açılış ve temel atma törenine katılacak.

11- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve Turkuaz Oda Orkestrası'nın İzmir Atatürk Kültür Merkezi'nde vereceği Cumhuriyet Konseri'ni izleyecek.

12- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Haymana ilçesine bağlı Yurtbeyli beldesinin yeni belediye hizmet binasının açılışını yapacak.

13- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ekim ayı dış ticaret verilerini açıklayacak.

14- Maliye 4 koldan harekete geçti.

- Kayıt dışı ekonomi ve vergi kaçağının azaltılması için her şey elektronik oluyor, denetimler de artıyor.

-"Merak Projesi" ile şirketlerin her şeyi ortaya çıkacak.

- 2004 yılından sonra edindiği 5 ve daha fazla gayrimenkulü satıp da beyanname vermeyenlere önce mektup, ardından denetim elemanı gidecek.

- Doktor, avukat gibi serbest meslek erbabının "kazandım" dediği para ile bunlara ödeme yapanların "ödedim" dediği tutarlar karşılaştırılıyor.

- E-fatura, e-tahsilat ve e-haciz geliyor.

15- Meyve cenneti Türkiye...

- Bursa'da, elma, armut ve ayva açısından uygun hava koşulları ve yağış nedeniyle yüksek ürün rekoltesine ulaşıldı.

- Ülkenin elma ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Karaman, nar ve kiraz üretiminde de söz sahibi olmak istiyor.

- Türkiye'nin meyve ambarı olarak anılan Mersin ve Adana'nın yanı sıra Hatay'da da üretim yaygınlaşıyor.

- Amasya ve çevresinde son yıllarda üretiminde artış sağlanan misket elmasının değerlendirilmesi için üretici, sanayinin gelişmesini istiyor.

16- Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar:

- "Türkiye'nin menfaati olarak gördüğümüz sektörde tek çözüm, eski, yıpranmış, çevreyi kirleten araçlarla yenilerinin değiştirilmesidir."

- "Öncelikle Türkiye'de bir hurda sanayinin oluşması ve beklediğimiz yönetmeliğin çıkması gerekiyor."

17- ITC'nin gözü çöplükte.

- Ankara Mamak ve Sincan çöplüklerini ıslah eden İsviçreli ITC firması, son olarak Adana çöplüğünü de aldı.

- ITC Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur:

- "Türkiye çöpünün yüzde 14'ünü almış bulunuyoruz, Antalya ve İzmir çöplüklerini de alırsak bu oran yüzde 25 olur."

-"Türkiye'de ulaşılabilir çöpten yılda 500-600 mw elektrik üretilebilir."

18- Turkcell Süper Lig'de 6, Bank Asya Birinci Lig'de 6, TFF 2. Lig'de 20 ve TFF 3. Lig'de 22 maç yapılacak.

- Galatasaray, Ali Sami Yen Stadyumu'nda Sivasspor'u konuk ederken, Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak.

19- Yüzmede 3. Uluslararası Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Master Şampiyonası, bugün yapılacak yarışlarla Ankara'da sona erecek.

20- Hentbolde Bayanlar Avrupa Kupa Galipleri Kupası 3. tur ilk maçında Üsküdar Belediyesi, İspanya'nın Akaba Bera Bera takımıyla İstanbul'da, Anadolu Üniversitesi ise Avrupa Çalenç Kupası 3. tur ikinci maçında İzlanda'nın Fram Reykjavik takımı ile Eskişehir'de karşı karşıya gelecek.

21- Beko Basketbol Ligi'nin 3. haftasına 3, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin 2. haftasına ise 2 maçla devam ediliyor.

22- Aroma Bayanlar Voleybol 1. Ligi'ne 6 maçla devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber