MEB İlköğretim müfettiş yardımcılığı yeterlik sınavı açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Kasım 2009 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SINAVIN ADI

İlköğretim Müfettiş Yardımcılığı Yeterlik Sınavı

(19 Ağustos 2009 tarih ve 42 nolu protokolün 3.maddesi hükmü kapsamındaki adaylar için)

SINAV YERİ

ANKARA, MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Yemekhanesi

SINAV TARİHİ

15 Kasım 2009 Pazar günü Saat:10.00

SINAV UYGULAMASI

Sınav 120 dakika sürecek ve merkezi sistemle, tek oturum olarak uygulanacaktır.

Sınavda 110 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

Adaylar özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile sınava girecektir. Özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Adaylar sınav binasında sigara içmeyecek, içenler hakkında 5727 sayılı kanun gereğince işlem yapılacaktır.

SINAV KONULARI

Sınavda sorulacak alanlar tablo-1'de gösterilmiştir.

DEĞERLENDİRMESİ

Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

Sınava giren tüm adaylar için [Puan = (Doğru Sayısı /Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak başarı puanı hesaplanacaktır.

Sınavda yer alan her soru eşit puan aralığına sahip olacaktır.

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/soruların çıkması durumunda hatalı bulunan soru/sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

İLETİŞİM ve DUYURU

Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar 444 83 83 nolu EğiTek Çağrı Merkezinin telefonundan yararlanabilecektir.

Sınavla ilgili duyuru ve ilanlar Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

İlköğretim Müfettiş Yardımcılığı Yarışma Sınavı soru ve cevap anahtarı 16 Kasım 2009 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

Adayların sınav sonuçları 02 Aralık 2009 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanacak, ayrıca Personel Genel Müdürlüğüne teslim edilecektir.

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar İlköğretim Müfettiş Yardımcılığı Yarışma Sınavı sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 3(üç) işgünü içerisinde, sınav sonuçlarına yönelik itirazlar ise sonuçların adaylara duyurulmasından itibaren en geç 10(on) gün içerisinde Personel Genel Müdürlüğüne yapılacaktır.

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü sınav sonuçları ve uygulamasına yönelik itirazları 10(on) gün içerisinde sonuçlandırarak yarışma Sınav Komisyonuna bildirecektir.

İtirazların incelenmesi için aday T.C. Ziraat Bankası Beşevler Ankara Şubesindeki Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi'nin 5495218-5001 numaralı hesabına 10 (on) TL inceleme ücreti yatıracaktır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, adayların/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari sebeple sınava giremeyen adaylar sınavın ait olduğu yıl içinde banka dekontu/ödendi makbuzu ile başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir.

Sınav merkezinde bulunan her türlü sınav evrağının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, Bilgi Edindirme Kanununun 7'nci maddesine göre aday dâhil hiçbir kişiye ya da kuruma verilemez ve gösterilemez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber