Adıyaman'da domuz gribi şüphesiyle ölüm.. Kilis'te 4 kişide domuz gribi

Haber Giriş : 02 Kasım 2009 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GRİP belirtileri ve yüksek ateş şikayeti ile gittiği Adıyaman Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden 20 yaşındaki Aykut Zeynal Ay'ın cesedi, otopsi için Malatya'ya getirildi.

H1N1 virüsünden ölmüş olabileceği tahmin edilen Ay otopsi için Malatya Devlet Hashanesi'ne getirildi. Ay'ın cenazesi alınan önlemlerle birlikte Malatya Adli Tıp Morguna gönderildi. Aykut Zeynal Ay'ın kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsi ve Ankara'ya gönderilen kan örneklerinin tahlilinden sonra kesinlik kazanacağı belirtildi.


Kilis'te 4 kişide domuz gribi görüldü

KİLİS İl Sağlık Müdürü Turgay Happani, Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 3'ü öğrenci 4 hastanın yapılan tetkiklerinde domuz gribi virüsüne rastlandığını söyledi.

Sağlık Müdürü Turgay Happani, Kilis Devlet Hastanesi'ne başvuran ilköğretim okulu öğrencileri 7 yaşındaki F.Y., 8 yaşındaki Y.H., 13 yaşındaki B.O. ve hamile 34 yaşındaki N.E.'nin Domuz gribi şüphesiyle tedaviye alındığını, Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderilen kan örneklerine göre H1N1 virüsü saptandığını belirtti.

Genel durumu iyi olan ilköğretim okulu öğrencilerinin taburcu edildiğini kaydeden Happani, N.E.'nin ise halen Enfeksiyon Servisi'nde gözlem altında tutulduğunu ifade etti.

AA - HÜRRİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber