'Müsteşar Beye araba alırken yardımcı olduk'

Haber Giriş : 25 Ocak 2005 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gebzede'ki "5 trilyonluk akaryakıt vurgunu" davasında tutuksuz yargılanan Kurucular İnşaat ve alt kuruluşu ZRG Group Dış Ticaretin ortağı ibrahim Bilgehan Taşdelen'e iddiaları yanıtladı


Gebzede'ki "5 trilyonluk akaryakıt vurgunu" davasında tutuksuz yargılanan Kurucular İnşaat ve alt kuruluşu ZRG Group Dış Ticaretin ortağı İbrahim Bilgehan Taşdelen'e iddiaları yanıtladı.

Taşdelen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Albayrak'a verilen 74 milyarlık Passat marka aracı, "Rüşvet değildi, indirimli alması için yardımcı olduk" diye açıkladı.

Sorunları paylaştık
Taşdelen VATAN'ın manşete taşıdığı haberin kendilerine zarar verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

* Bizim Müsteşar Bey (Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Albayrak'ı kastediyor) ve diğerleriyle iyi ilişkilerimiz var. Sorunlarımızı paylaşıyorduk onlarla. Hem Paşamla (Emekli Korgeneral Mehmet Altay Tokat'ı kasdediyor.) dostluklarımız var. Müsteşar Bey'e otomobil aldığımız iddia ediliyor. Biz o arabayı almadık, sadece daha ucuz fiyata alsın diye yardımcı olduk. Tanıdık bir galeri vardı ordan indirimli almasını sağladık.

* Biz gazyağı olduğunu gizlemedik ki. ÖTV'li bir ürün haline getirmedik, sanayiye hammadde olarak sattık. Sattığımızı da ispat ettik ve teminatımızı geri almak istedik. Bu işlemler bizi mağdur etti zaten. Teminatı (700 milyar) geri almamız da 8.5 ay sürdü. Rüşvet versek bu kadar uzun sürmezdi.

Öte yandan Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın, hakkında takipsizlik kararı verilen ve halen Gümrükler Genel Müdür Vekili olan Sezai Uçarmak'ın yargılanması için Kartal Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz ettiği ortaya çıktı.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığının istanbul DGM'ye gönderdiği fezlekede suçlanan Uçarmak'ın, DGM'nin görevsizlik kararı vermesinden sonra, sanık olmaktan çıkarılmasına dikkat çekildi. Bu malın gazyağı değil solvent olduğu ve ÖTV alınmaması gerektiği görüşünü bildiren belgenin altında Uçarmak'ın imzası olduğu bu nedenle sorumluluğu bulunduğu bildirildi. Teftiş Kurulu, Uçarmak'ın da yargılanması gerektiğini bildirdi. Ancak Kartal Ağır Ceza Mahkemesi'nin itirazı yerinde bulmadığı ve reddetti.

Haberi hatırlatma
Geçen yıl Mayıs'ta piyasa değeri 5 milyon dolar olan gazyağının, "solvent" diye gösterilip gümrük vergisi ödenmeden yurda sokulduğunu belirlendi. Mali polis, yolsuzluğun arkasında üst düzey bürokratların da bulunduğu şebekeyi ortaya çıkardı. Soruşturma sonunda Gebze Ağır Ceza Mehkemesi, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Albayrak'la birlikte 23 kişi hakkında "çete ve "evrakta sahtecilik"ten dava açıldı

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber