Sahte komiser Başkan'ı da dolandırmış

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2009 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'da kendilerini savcı, avukat, icra müdürü, narkotik ve istihbarat polisi olarak tanıtarak 1 milyon liralık vurgun yapan çetenin dolandırdığı kişiler arasında, bir belediye başkanının da olduğu ortaya çıktı. Kendisini ?komiser', ?üsteğmen' olarak tanıtan çete elebaşı Oktay Çukadar'ın, ?Size suikast yapılacak, sizi koruyacağız? diyerek, Alanya'nın Avsallar Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Enver Görgülü'den para ve bir arsa aldığı ileri sürüldü.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaklaşık 1 yıldır izledikleri dolandırıcılık çetesinin 13 üyesini, dün sabah sıralarında Antalya, Ankara, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de eş zamanlı operasyonla yakalandı.

Çete üyelerinin kendilerini savcı, avukat, icra müdürü, narkotik ve istihbarat polisi olarak tanıttıkları, aralarında siyasetçi, işadamı ve vatandaşların da bulunduğu 20 kişiyi ?Telefonlarınızda dinleme yapıyoruz, şu kadar para verirseniz bu dinlemeyi kaldırırız' diyerek dolandırdığı, üzerinde haciz bulunan araçların sahiplerini icraları kaldırma sözüyle kandırıp paralarını aldıkları, hiçbir özelliği bulunmayan cep telefonlarını ?dinleme engelli' diye satarak 1 milyon liralık vurgun yaptıkları belirlendi. Çete elebaşı Oktay Çukadar'ın kendisini ?Komiser Ali Kaya' olarak tanıtarak resmi ekiplerle birlikte asayiş uygulamalarına katıldığı da ortaya çıktı.

BAŞKANDAN ARSA ALMIŞ

Oktay Çukadar'ın, Alanya İlçesi Avsallar Belediye Başkanı Hüseyin Enver Görgülü'yü de dolandırdığı belirlendi. Başkan Görgülü'ye kendisini jandarma istihbaratta görevli üsteğmen olarak tanıtan Çukadar'ın, ?Size suikast girişiminde bulunulacak. Biz bunu yaptığımız teknik dinleme sonucunda tesbit ettik. Bunun için bize yardımcı olmanız gerekiyor' diyerek para ve arsa talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Başkan Görgülü'nün miktarı açıklanmayan para ile birlikte kendisine ait bir arsayı Oktay Çukadar'a verdiği iddia edildi.

DHA muhabirinin ulaştığı Başkan Hüseyin Enver Görgülü, bu konuda konuşmak istemediğini belirterek, ?Benim şahsımla ilgili bir mesele? demekle yetindi.

Çete üyeleri Oktay Çukadar, İdris İ., Ali E., İlhan Ç., Sinan A., İsa T., Yusuf A., Sedat A., Ferdi K., Erol G., Ayhan G., Kazım K., Ceyhun A., bugün sabah saatlerinde Antalya Adliyesi Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 13 şüphelinin sorgusunun 2 gün daha süreceği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber