İkinci VIP Operasyonu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2009 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
<

İSTANBUL'da işadamı ve bürokratları hayat kadınlarıyla çektikleri görüntülerle tehdit ettikleri öne sürülen 22 kişilik çete çökertildi.

Çetenin bu işler için kullandığı Türk ve yabancı uyruklu 120 kadın da gözaltına alındı. Bu operasyonun, geçen sene gelen ihbar üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştirilen VIP fuhuş operasyonunun ikinci aşaması olduğu belirtildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a geçen sene gelen ihbar mektubu doğrultusunda düzenlediği ve 1 emniyet müdürünün de tutuklanmasına neden olan VIP operasyonunun devamını gerçekleştirdi. Soruşturma kapsamında VIP operasyonunun ikinci aşamasında Aksaray, Laleli, Kumburgaz, Şişli'de tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi.

Yaklaşık 300 polisin katıldığı baskınlarda çete üyesi 22 kişi ve 120 hayat kadını gözaltına alındı. Sayıları fazla olduğu için çete üyesi şüpheliler, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün nezarethanesine kadınlar ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün nezarethanesine konuldu. Yapılan sorgulama sonunda edinilen bilgiye göre çete Ukrayna, Rusya, Moldovya'dan getirdiği 100 kadını çeşitli semtlerdeki evlere yerleştiriyor sonra da pasaportlarına el koyduğu bu kadınlara tehdit ederek ve borçlandırarak fuhuş yaptırıyor.

Kadınlar akşam saatlerinde, çetenin anlaşmalı olduğu korsan taksiler tarafından alınıp Aksaray, Laleli ve Kumburgaz'daki otellerin diskolarına götürülüyor, burada erkeklere 400-500 dolara pazarlanıyor. Çete, kadınlarla birlikte olan üst düzey bürokrat ve işadamlarını, odalara yerleştirdikleri gizli kameralar aracılığıyla kaydediyor ve bu görüntülere şantaj yapıyor.

Polis, şimdi çetenin kurbanları arasında önemli isimlerin olup olmadığını araştırıyor.

Emniyetteki sorguları süren kadınlar bugün sağlık kontrolü için Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Kadınlar çevik kuvvet polisine ait otobüslere bindirilerek götürüldü. Bazı kadınlar çekim yapan basın mensuplarına, parmak işareti yaptılar.

2008 yılı Eylül ayı başında İstanbul'da yapılan operasyon günlerce gündem oluşturmuştu. Bürokrat, iş adamı ve siyasetçilerin fuhuş görüntülerinin çekildiği ve şantaj amaçlı kullanıldığı iddiaları üzerine operasyon yapılmış ve 60'ın üzerinde kişi gözaltına alınmıştı. Olayın ardından çeteye bilgi sızdırdığı iddiasıyla 3 polis müdürüyle 2 amir açığa alınarak haklarında soruşturma başlatılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber