Kayıp genci ararken 2 terörist cesedi buldular

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2009 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Dereyolu köyünde dağda kaybolan bedensel engelli genci arayan köylüler, dağda 2 ceset buldu.

Alınan bilgiye göre, Dereyolu köyünde yaşayan ve 7 gün önce hayvanlarının aramak üzere dağa gittikten sonra kaybolan 23 yaşındaki Tahir Uludağ'ı aramaya giden Dereyolu ve Kaşak köylüleri engelli genci bulamadı, ancak kırsal alanda 2 erkek cesediyle karşılaştı.

Dereyolu köyü muhtarı Tuncer Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaybolan bedensel engelli Tahir Uludağ'ı Dereyolu ve Kaşak köylüleriyle birlikte dağda aradıkları sırada, Kaşak köyü kırsalında 2 erkek cesedi bulduklarını söyledi.

Uslu, şunları söyledi:

?Durumu Mutki ilçe jandarma ekiplerine haber verdik. Savcı ve güvenlik güçleri olay yerine gelmek üzere yola çıktılar. Ancak olumsuz hava koşulları ve yol şartları nedeniyle ekip, olay yerine ulaşamadı ve Mutki'ye geri döndü. Bunun üzerine köylüler, cesetleri ilçe merkezine getirmek üzere traktörle olay yerine gitti.?

Muhtar Uslu, olay yerinde bulunan cesetlerin terör örgütü PKK mensuplarına ait olabileceğini ve söz konusu cesetlerin birinin yanında silah bulunduğunu söyledi.

Bu arada, kaybolan engelli genci arama çalışmaları sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber