Genelkurmay: İnternet siteleri emri 2000 yılına ait

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 07 Kasım 2009 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Psikolojik harp için kurulduğu iddia edilen internet sitelerinin, ?Başbakanlığın ilgili plan ve direktifleri çerçevesinde' izlendiğini açıklayan Genelkurmay, internet sitesinden yaptığı açıklamada bu direktifin 2000 yılında verildiğini duyurdu.

Genelkurmay'ın açıklaması şu şekilde:

1. Dün (06 Kasım 2009, Cuma) yapılan Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısında, bir soruya verilen cevapta kastedilen direktif 2000 yılına aittir.

2. Söz konusu internet siteleri, 2007 Tarihli 5651 Sayılı Yasaya uyum sağlamak maksadıyla yeniden düzenlenmiş ve daha sonra tümüyle iptal edilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Genelkurmay "İrticai konusunda faaliyet gösteren internet sitelerini Başbakanlık'ın bilgisi dahilinde izliyoruz" şeklindeki açıklaması Başbakanlık'ı harekete geçirdi. Başbakanlık, Genelkurmay'dan bilgi istedi.

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Haftalık Bilgilendirme Toplantısı'nda elektronik posta aracılığıyla medyaya gönderilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) irticayla mücadele kapsamında takibe aldığı internet sitelerinin sıralandığı ihbar mektubuyla ilgili soruları yanıtlamıştı.

Çubuklu "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Başbakanlığın ilgili plan ve direktifleri çerçevesinde irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere kurulmuş, işletilmiş internet siteleri bulunmaktadır" demişti.

Çubuklu, "Başbakanlığın direktifi sadece Genelkurmay Başkanlığı'nı mı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarını mı kapsıyor"sorusuna ise Tuğgeneral Çubuklu, "Tabii tüm kamu" yanıtını vermişti.

Bu açıklamaların ardından Başbakanlık harekete geçti. Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı'ndan "Böyle bir direktifin kimin tarafından verildiği" hakkında bilgi verilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber