Polisi sürdüren vekil mahkemelik oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Kasım 2009 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik polisinden ceza yiyen AKP milletvekili Zekai Özcan, hem mahkemelik oldu, hem de İçişleri Bakanına şikayet edildi

Yusuf SAHİCİ

ANKARA- Trafik polisinden ceza yiyen AKP Ankara milletvekili Zekai Özcan, hem mahkemelik oldu, hem de İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a şikayet edildi. Özcan'a ceza yazan polis memuru tayini çıkınca mahkemeye başvurdu. CHP de konuyu Meclis'e getirip AKP'li Özcan'ı şikayet etti.

AKP Ankara Milletvekili Özcan, geçen hafta otomobiliyle Elmadağ ilçesinde ters yönde giderken trafik polisine yakalandı. Polis memuru Hüseyin Kaya, milletvekili Özcan'ı uyardı ve ceza yazmak istedi. Ancak sinirlenen Özcan milletvekili kimliğini göstererek itiraz etti. Buna rağmen, polis memuru Kaya, Özcan'a ceza yazdı.

TAYİNİ ÇIKTI

Bu olaydan sonra Ankara Valiliği, polis memuru Hüseyin Kaya'yı Ankara'nın Akyurt ilçesine tayin etti. Yeni görev yerine gitmek zorunda kalan polis Kaya ise, çocuklarının Elmadağ ilçesinde okuduğunu ve haksız yere sürgün edildiğini belirterek, Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açtı ve yürütmenin durdurulmasını istedi.

BAYTOK SORDU

CHP'li Nesrin Baytok da konuyu TBMM'ye getirdi ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ters yöne girip trafik kurallarını ihlal eden milletvekili hakkında işlem yapan polisin neden tayin edildiğini sordu.

Baytok, ?Trafik herkes için bir tehlike oluşturuyorken, polisin trafik kuralını ihlal eden bir milletvekiline ceza uygulayamaz durumda kalması, yeni ve daha büyük tehlikelerin yolunu açmaz mı? Milletvekilleri için dokunulmazlıkların sınırını genişletip trafik suçlarını da mı bu kapsama aldınız?? sorularını yöneltti.

Gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber