Adalet Bakanlığı, Sİncan Hakimi Kaçmaz'ın meslekten ihracını istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2009 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanması yönünde karar vermesinin ardından soruşturma başlatılan Sincan 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın meslekten ihraç edilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Osman Kaçmaz ayrıca, Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığı'ndaki (TİB) dinleme iddialarıyla ilgili baskın kararını vermiş, kurumda Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Hayri Keskin ve beraberindeki bilirkişilerce inceleme başlatılmıştı.

Adalet Bakanlığı ise, TİB'deki tespit sırasında ?yasa ihlali? yapıldığı ve ?mahkeme kararını aşacak yorumla inceleme yapıldığı? gerekçesiyle olayı incelemeye almıştı.

Kaçmaz: Duyumum İhrüç Yönünde

- Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Osman Kaçmaz, Adalet Bakanlığı müfettişlerinin hakkında yaptığı soruşturma sonunda "meslekten ihraç isteminde bulunduğu" yönündeki haberlerle ilgili olarak, "Bana yapılmış bir tebligat yok ama duyumlarım ihraç isteminin doğru olduğu yönünde" dedi.

Kaçmaz, Adalet Bakanlığı müfettişlerinin hakkında yaptığı soruşturmanın tamamlandığını söyledi.

Soruşturma sonunda, adli ceza ve meslekten ihraç isteminde bulunulduğu yönünde duyumlar aldığını ifade eden Kaçmaz, "Mesleğim gereği fazla açıklama yapamıyorum. Bana yapılmış bir tebligat yok ama duyumlarım ihraç isteminin doğru olduğu yönünde" diye konuştu. Kaçmaz, işlemlerin avukatı tarafından takip edildiğini bildirdi.


Adalet Bakanı Ergin: Osman Kaçmaz'la ilgili işlem yeni değil

(CİHAN)- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında ihraç kararına ilişkin bunun yeni bir durum olmadığını söyledi.

2010 Plan Bütçe Komisyonu öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Ergin, "Bu yeni bir durum değil. 2008 yılında başlatılmış bir soruşturma. Teftiş Kurulu ve Ceza İşleri Genel Müdürlüğü kendi işlemini zamanında tamamlayıp Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermiştir. Süreç bağımsız yargı tarafından işlenmektedir. Sonucu hep beraber göreceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber