Ergenekon'da flaş gelişme

Haber Giriş : 10 Kasım 2009 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci Ergenekon davasının 121. duruşmasında tutuklu sanıklardan Osman Yıldırım savunmasını yapıyor. Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi'ne saldırıyla ilgili "Emri Veli Küçük'ten bombaları ise Muzaffer Tekin'den aldım" dedi.

ERGENEKON Ana Davası ile birleştirilen Danıştay Suikasti Davası'nın tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması işini davanın tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün atılan bombaları da eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in verdiğini iddia etti. Osman Yıldırm, "Bunların üstünde ki kişi Şener Eruygur'dur, Hurşit Tolon'dur, Fikri Karadağ'dır" dedi.

Savunmasının ardından eski ifadeleri ve Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahakemsi'ne gönderdiği dilekçesini okunan Osman Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması ile ilgili bölümün doğru olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Mahkemeye gönderdiğim o dilekçe de Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılmasına ilişkin eylemimi inkar ettim. Söylediğim herşeyin arkasındayım. Ataşehir toplantısından önce yapılan toplantıda Veli Küçük işi verdi. Ataşehir'de yapılan toplantıda ise Muzaffer Tekin bana iki tane, Alparslan Arslan'a da bir tane bomba verdi. Ataşehir toplantısına Oktay Yıldırım, Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan, Orhan Kadı ve Hüseyin Görüm'ün yeğeni de katılmıştı. O toplantıda fazla kalmadım. En fazla 5-10 dakika. Girdim, bombaları ve çıktım. Beni Ataşehir'e götüren kişinin ismini bilmiyorum. Fotoğrafını da basında hiç görmedim. Ama fotoğrafını gösterirseniz tanırım. Beşiktaş'ta Alparslan Arslan'ı kimin yanına bıraktım. Beşiktaş'ta kimin yazıhanesi var? Veli Küçük'ün yazıhanesi var. Her bombalama sonrası onu Beşiktaş'a götürüp oraya bıraktım. Muzaffer Tekin ile sürekli beraberdi. Alparslan Arslan, İsmail Paker'den habersiz hareket etmiyordu."

Hürriyet

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci ''Ergenekon'' davasının 121. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, Hayrettin Ertekin dışındaki emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 27 tutuklu sanık katıldı. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan gazeteci Güler Kömürcü Öztürk de geldi.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün mazeretli olması nedeniyle duruşmaya, üye hakim Hasan Hüseyin Özese başkanlık yapıyor.

Başkan Özese, salondaki kürsüye çağırdığı tutuklu sanıklardan Osman Yıldırım'ın, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu dilekçelere ilişkin beyanlarını alıyor.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber