KESK: Tüccarlara kamu yöneticiliğinin önü açılıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Kasım 2009 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreteri Emirali Şimşek yaptığı açıklamada, bu tasarıyla planladığı özel sektörden kamuya yönetici transferi için altyapı oluşturmaya çalıştığını iddia ederek şöyle dedi:

"Bu tasarıyla siyasi iktidar yoksulluk sınırı altında ücretle çalıştırdığı kamu emekçilerinin gelecekte de yoksulluk sınırı altında ücretle çalıştıracağını itiraf etmekte, emekçileri ek işe teşvik etmeyi planlamaktadır.

Özel sektör ve kamu sektörü kendine özgü dinamikleri olan iki ayrı alandır. Birisi kar maksimizasyonu ilkesine, diğeri toplumsal fayda ilkesine göre yönetilir. Bu özellikleri nedeniyle farklı yönetici profilleri, farklı birikimlere dayanırlar. Bir kamu yöneticisinin bir ayağının özel sektörde olması bu yönüyle temelden sakıncalıdır.

Devlet işlerinde menfaat elde etmemek kaydıyla ticari faaliyet yapılabilir ifadesi oldukça muğlaktır ve sakıncaları ortadan kaldırmamaktadır. Kamu emekçilerinin her türlü ticari faaliyetleri serbest bırakılırken, mesai saatleri dışında "işçi' statüsünde çalışmalarına izin verilmemesi tasarının dar gelirli kamu emekçilerine yönelik olmadığını da kanıtlamamaktadır. Bu tasarıyla siyasi iktidar yoksulluk sınırı altında ücretle çalıştırdığı kamu emekçilerinin gelecekte de yoksulluk sınırı altında ücretle çalıştıracağını itiraf etmekte, emekçileri ek işe teşvik etmeyi planlamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber