Polisten vatandaşa 'arkadaşım' dayağı iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2009 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Havalimanı'nda devriye gezen 2 polis memurunun, turizm ofisi içinde kelepçeledikleri bir kişiye turistlerin gözü önünde meydan dayağı attığı iddia edildi. Sol gözü moraran, kolları ve vücudu zedelenen turizm çalışanı, doktordan darp raporu alarak polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

İddiaya göre olay, dün gece 24.00 sularında dış hatlar terminali geliş katındaki Baf adlı otel ve rant a car ofisinin içinde gerçekleşti. Terminalde devriye gezen 2 polis, turizm ofisine gelerek Tolga Gurbet Tekinbaş adlı çalışan hakkında anutçuluk yaptığı gerekçesiyle işlem yapacaklarını söyledi. Tekinbaş'ın o esnada Suudi Arabistanlı 3 turistin işlemleri için uğraştığını belirten Kurtuluş Bozkurt (33), polislere 'arkadaşlar 5-10 dakika sonra göndersem sakıncası var mı?' deyince polislerin saldırısına uğradı. Bozkurt'un iddialarına göre, polisler arkadaşım denilmesine sinirlenerek, 'Vay efendim sen bana nasıl arkadaşım dersin' tepkisi gösterip, ofiste köşeye sıkıştırdıkları Bozkurt'u darp etti. Bozkurt olay anı şu sözlerle aktardı: "Tartaklayan polise, 'müşteri var sen ne yapıyorsun' dememle yumruğu suratıma vurdu. Sonra bir daha vurdu. Ben elimi dahi kaldırmadım. Burada herkes şahit. Daha sonra bana ters kelepçe taktılar. Ofisin önünden emniyet bürosuna kadar dürtükleye dürtükleye götürdüler. Burada da kelepçeli şekilde iki polis rahat 20 dakika kadar dövdüler. Gözümün bir tanesi kapandı. Saçımı çektiler. Hatta bu sırada Hasan isimli başka bir polis, arkadaşlarına 'Ne yapıyorsunuz' diye çıkıştı. Adam dinlemiyor, gözleri dönmüş. İkisi de genç. Vurmayın desem de acımadan dövdüler.''

Yediği dayaktan sol gözü moraran, kolları ve vücudu zedelenen Bozkurt, polisin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına husumet besleyemeyeceğini belirterek, ''Dayak yediğim halde elimi bile kaldırmadım. Terörist, katil dahi olsa polis bu şekilde davranamaz, görevini kurallar için yapmalı. Daha önce 2.5 sene TAV güvenlikte çalıştım. Haklarımı biliyorum. Beni insanların gözleri önünde ters kelepçe takarak, sürükleyerek götürdüler. İkisinin de gözü dönmüştü. Polislikten çıkmışlardı. Hatta arkadaşlar, polislerin içkili olabileceğini bile söyledi.'' diyerek sitem etti.

Bakırköy Devlet Hastanesi'nden darp raporu alan Kurtuluş Bozkurt, iki polis hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Yaşananlara şahit olduğunu anlatan Tolga Gurbet Tekinbaş ise, polisin 'kardeşim' lafı üzerine ofis müdürleri Kurtuluş Bozkurt'u turistlerin gözü önünde darp ettiğini kaydetti. Polislerin, Suudi yolcuları ofisine yönlendirdiğini kameradan gördükleri için kendisi hakkında işlem yapmaya geldiğini söyleyen Tekinbaş, ''İkimizi de emniyet bürosuna götürdüler. Kurtuluş ağabeyi ayrı bir yere beni ayrı bir yerde beklettiler.'' diye konuştu.

Diğer görgü tanıkları Veysel Güngör ile Yiğit Dikmen, polisin arkadaşlarına anlatıldığı şekilde davrandığını dile getirdi. İDO biletleri de satan Baf turizm şefi Mustafa Arkun da, polisin dayak attığı sırada 30 kadar kişinin olaya şahit olduğunu belirtti.

Öte yandan Atatürk Havalimanı emniyet yetkilileri sessizliğini korurken, olaya ilişkin güvenlik kamera kayıtlarının da silindiği iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber