Eğitim-İş: Okul tatil ederek domuz gribi önlenmez

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2009 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, okulları tatil etmekle domuz gribinin önüne geçilemeyeceğini belirterek, ''Öğrencilerimizin yüzde 25'e yakını hatta büyük şehirlerde yüzde 40'a yakını okullara gitmiyormuş'' dedi.

Yüksel Adıbelli, Eğitim-İş Konya Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, okulların açılmasından bugüne yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen halen eğitim öğretimle ilgili sorunlar olduğunu söyledi.

Adıbelli, ders kitaplarının her yıl dağıtılmasını eleştirerek, kitapların en az 4-5 yıl okutularak tasarruf sağlanabileceğini belirtti.

Ders kitaplarına yılda 250 milyon lira harcandığını ifade eden Adıbelli, ''4 yıl aynı kitap okutulduğu zaman 1 katrilyon tasarruf sağlamış oluruz. Bu parayı da okullara gönderdiğiniz zaman okul müdürlerinin parayla ilişkisi kesilir, velilerden para toplanmamış olur'' diye konuştu.

Okullarda alınan domuz gribi önlemlerine değinen Adıbelli, ''Sayın Milli Eğitim Bakanımız iyi niyetli olarak diyor ki 'Bütün okullarımızda domuz gribiyle ilgili hazırlık yapılmıştır'. Sayın Milli Eğitim Bakanımız sanırım sadece batı illerini geziyor'' dedi.

Yüksel Adıbelli, çocukların, anne ve babaların çok sıkıntılı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''İnsanlar bildiğimiz grip olurdu, 2-3 gün yatar iyileşirlerdi. Şimdi her hastalık domuz gribi olarak algılanıyor. Okulları tatil ederek domuz gribinin önüne geçemeyiz. Öğrencilerimizin yüzde 25'e yakını hatta büyük şehirlerde yüzde 40'a yakını okullara gitmiyormuş. Mutlaka sayın Milli Eğitim Bakanımız, sayın Sağlık Bakanımız ve uzmanlar bir araya gelerek, bize, anne ve babalara bilgi versin, aşı olunacak mı olunmayacak mı, bir an önce bu tedirginlikten kurtulalım.''

-''SAYIN BAKANDAN UMUTLUYUZ''-

Öğretmen atamalarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Adıbelli, öğretmenlerin mutlaka kadrolu olması gerektiğini söyledi.

Adıbelli, öğretmenlerin ücretli, vekil veya sözleşmeli olmaması gerektiğini belirterek, ''Sayın bakandan umutluyuz. Diyor ki '10 bin yeni alacağız, 40 bin de 2010'da alacağız.' Eğitim-İş olarak tespitimiz şu an 157 bin öğretmen açığı var'' dedi.

Öğretmen açığının ücretli, vekil ve sözleşmeli öğretmenlerle giderilmeye çalıştığını belirten Adıbelli, şunları söyledi:

''Mevsimlik işçi gibi 300-500 lira ücretle çalışan öğretmenler var. Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerinde öğretmen açığı ancak 2 yıllık üniversite mezunu ve lise mezunu gençlerimiz tarafından karşılanıyor. Bu da çok üzücü. Çocuklarımız için, gelecek için üzücü. Bu durumda olan dünyada gelişmiş hiçbir ülke yok.''

Adıbelli, Eğitim-İş olarak 25 Kasımda alanlarda olacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber