Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilgili 4 askerden üçü serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2009 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4 Askerden Üçü Serbest Bırakıldı

- "Ergenekon" soruşturması kapsamında Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin adliyeye getirilen dört askeri personelden 1'i mahkemeye sevk edilirken, 3'ü serbest bırakıldı.

Sivil plakalı araçla İstanbul Adliyesi'ne getirilen dört askeri personel, "Ergenekon" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarından Murat Yönder'e ifade verdi.

Savcılık sorgusundan sonra bu kişilerden 1'i tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi. Diğer 3'ü serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan üç askeri personel, basın mensuplarının görüntü alması engellenerek kendilerini getiren sivil plakalı araçla adliyeden ayrıldı.


Poyrazköy soruşturmasında ünlü isimlere suikast planları çıktı

Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan subaylardaki bilgisayarların şifreleri 8 ay sonra kırıldı. Bilgisayarlarda ele geçen belgelerde ise görenleri dehşete düşürecek suikast planları çıktı. Hard disk ve bilgisayar şifrelerinin çözülmesi uzun zaman aldığı için bu belge ve bilgilere ancak bugünlerde ulaşıldı.

Çıkan belgelerde birçok ünlü isme suikast ve azınlıklara yönelik provokasyon planlarının yer aldığı belirlendi. Ermeni vatandaşlara yönelik eylem hazırlığı yaptığı anlaşılan örgütün, Agos gazetesinin abonelerini takibe aldığı anlaşıldı. Poyrazköy soruşturmasında geçtiğimiz günlerde iki yarbay tutuklanarak askeri cezaevine gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber