TBMM'de bayraklı protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2009 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Aileleri Derneği üyeleri locada protesto girişiminde bulunup Türk bayrağı açmak istedi.


Demokratik açılım TBMM'de görüşülüyor...


Açılım görüşmelerinin yapıldığı TBMM iki ayrı protestoya sahne oldu. Şehit Aileleri Derneği üyesi oludğu belritilen bir kişi bayrak açmak isterken, slogan atan iki kişi gözaltına alındı.

AK Parti adına Adana Milletvekili Ömer Çelik'in konuşmasını yapmaya başladığı esnada biri bayan iki kişi "ABD açılımına geçit yok" diye slogan atmaya başladı. Slogan atan kişilere polis anında müdahale ederek, dinleyici locasından dışarı çıkarttı. Meclis bahçesine çıkarılan eylemciler, daha sonra Çankaya Karakolu'na götürüldü.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ise eylemcilere destek vererek, polisin müdahalesini kınadı.

1996 yılında ise öğrenci harçlarını protesto için TBMM'de pankart açan öğrenciler ise beraat etmişti.

Mecliste Eylem Yapan Akbaba Gözaltına Alındı

- Mecliste "Demokratik açılım" görüşmeleri sırasında izleyici locasında otururken bayrak açarak bağırmaya başlaması üzerine polis tarafından engellenerek dışarı çıkarılan Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba, gözaltına alındı.

AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik'in konuşması sırada izleyici locasında bulunan Akbaba, bayrak açarak, bağırmaya çalışmış ve içeride bulunan sivil polisler tarafından ağzı kapatılarak engellenmişti.

İzleyici locasının girişinde alınan bayrağının geri verilmesini isteyen Akbaba, polislerce ikna edilmeye çalışıldı.

CHP İzmir milletvekilleri Ahmet Ersin ve Canan Arıtman'ın gelmesinin ardından kısa bir süre sonra Akbaba, milletvekilleri eşliğinde TBMM binasından çıkarıldı.

Akbaba, bu sırada, 'Şehit verdim, o bayrağı her yerde açarım. O bayrak inmeyecek, PKK bitecek. Benimle başa çıkamazlar" diye bağırdı.

Pakize Akbaba, bina dışında ise sivil polisler tarafından gözaltına alınarak arabaya bildirildi ve karakola götürüldü.

Bu arada, Akbaba'nın çıkışı sırasında görüntü almak isteyen gazeteciler arasında arbede yaşanırken, bir kadın polis memur ezilme tehlikesi geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber