Jandarma eski Genel Komutanı hakkında soruşturma

Haber Giriş : 27 Ocak 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Askeri Savcılığı, Milli Savunma Bakanlığı eski Müsteşarı, Jandarma eski Genel Komutanı Korgeneral Şener Eruygur`un da aralarında bulunduğu bazı askerlerin ilgili oldukları öne sürülen, Gölbaşı`ndaki askeri tesis ihalesinde fazla keşif artışına gidilmesi olayıyla ilgili soruşturma başlattı.

Genelkurmay Askeri Savcılığı, müteahhit Ali Osman Özmen`in, Gölbaşı Oğulbey Askeri Tesis İhalesi ile ilgili yeni bir soruşturma başlattı. Soruşturmaya konu olayda, eski müsteşar ve komutan Korg. Şener Eruygur`un da adı geçiyor.

SORUN KEŞİF ARTIŞI
Oğulbey Askeri Tesis İhalesi ile ilgili Askeri Savcılık, 4. ihale kapsamında işi başından beri yaptığı gerekçesiyle Ali Osman Özmen`e tek davetli olarak ihale edildiği belirtiliyor. Modernizasyon ihalesi keşif artışının da İhale Yasası`na göre, yüzde 30`dan fazla olmaması gerekirken, yüzde 75,60`lik artış yapıldığı belirtiliyor. İddianamede, yüzde 75,60 dışında kalan tüm tesislerin aynı müteahhite verilmesinin, başka müteahhitlerin rekabete girmesini ve ihaleye almasını önlediği ifade ediliyor.

ŞENER ERUYGUR
İddianamede, İnşaat Emlak Daire Başkanı Tuğgeneral Yaşar Öney, Kenzi Suner ve Milli Savunma Bakanlığı eski Müsteşarı Korgeneral Şener Eruygur`un, keşif raporunu hem inşaatın mevcut keşif artışının yüzde 75,60 oluşuna göre tespit yapıp, hem de bunun yeni ilave imalatmışçasına keşif artışı onayı alınması için kendilerine arz edilen andıç ve brifinglerle gerçek dışılığına ve fiili hukuki gerekçe yaratmaya yönelik bir artış içerdiği bilincinde oldukları resmi evrakı imzaladıkları belirtiliyor. iddianamede, bu nedenle, Öney, Suner ve Eruygur`un o dönemde general oluşları nedeniyle, ``mafevklere takdime delalet etmek suçunu işledikleri`` kaydediliyor.

BAŞBUĞ ÖN İNCELEME DEDİ
Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da müteahhit Ali Osman Özmen davası iddianamesinde Jandarma eski Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur konusundaki bir soruyu bugün düzenlediği brifingde yanıtlamıştı.
İlgili adli makamlar tarafından olayın ön incelemesinin yapıldığını belirten Org. Başbuğ, ``Bildiğiniz gibi özellikle generaller ve amiraller hakkında soruşturma açılıp açılmaması yetkisi sayın Genelkurmay Başkanı`ndadır. Olay kendi içinde incelenmektedir. Bu inceleme sonuçları beklemek durumundayız. Soruşturma açılıp açılmaması kararı sayın Genelkurmay Başkanı`na ait olan bir yetkidir. Konu maalesef yanlış yorumlandı`` diye konuştu.
Konuyla ilgili olarak Genelkurmay Savcılığı`nın görevlendirildiğini bildiren Org. Başbuğ, ``Tekrar altını çiziyorum bunu bir normal soruşturma yetkisi olarak algılamayın. Bir ön araştırma ve incelemedir. Bunun sonuçlarına göre sayın Genelkurmay Başkanı soruşturma açılması yetkisini verebilir de vermeyebilir de`` dedi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber