'Atam izindeyiz' diyorlar izindeler, biz çalışıyoruz

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Kasım 2009 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadir KEMALOĞLU - İlker ÇOBAN

İzmir-Ankara duble yolunu açan Başbakan, laf üretmekle suçladığı Baykal'a yüklendi: Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmanın gayretinde misin, yoksa dört dörtlük bir gerici misin?

Başbakan Erdoğan, dün İzmir-Ankara bölünmüş devlet karayolunun açılışını yaptı. Erdoğan, buradaki konuşmasında TBMM'deki ''Demokratik Açılım'' görüşmelerinde CHP'nin pankart açmasını eleştirdi. Erdoğan, "Ellerinde pankartlarla Meclis Genel Kurulu'nda oturumu provake etmeye kalktılar. 'Atam izindeyiz' diyorlar. 'Atam eserlerine sahip çıkacağız' diyorlar. Yahu size zaten alıştık, siz bunu her zaman yapıyorsunuz da 'Atam izindeyiz' diyerek bugüne kadar ne yaptınız, bir dikili ağacınız var mı bu ülkede? Yok. Ha ama şunu söyleyebilirim, 'İzindeyiz' diyorlar ya, doğru. Onlar izindeler, biz çalışıyoruz. Farkımız bu. Biz 24 saat, gece gündüz demeden çalışıyoruz" dedi. Ana muhalefet liderinin sadece laf ürettiğinin altını çizen Erdoğan, Baykal'ın gerici olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Ana muhalefet lideri hangi yüzyılda yaşıyoruz? Atatürk muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmaktan bahsetti, peki ya sayın Baykal, sen bu işin neresindesin? Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmanın gayretinde misin, yoksa dört dörtlük bir gerici misin? İnan gerici. Niye? Çağın çok gerisinde yaşıyor." şeklinde konuştu.

'3H' FORMÜLÜ

Şeyh Edebali'nin anlayışına uygun olarak, insanı merkez alan bir anlayışla hareket ettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, "'Biz ülkenin büyüklüğü için '3 H' formülü olarak ifade ettiğimiz, hizmet, hukuk, hürriyet anlayışıyla yola devam ediyoruz. Milli birlik ve kardeşlik projemiz bir hedeftir. Demokratik açılım süreciyle inşallah bu hedefe ulaşacağız" dedi. Artık şehit cenazeleri istemediklerini belirten Erdoğan Biz şahadet makamının ne olduğunu en iyi bilen partiyiz, iktidarız" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber