Psikiyatrik tedavi gören SGK memuru 10 aydır kayıp

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2009 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın Bıyıklı beldesinde oturan SGK memuru Halil Yağcı'dan (42) 10 aydır haber alınamıyor. Bağ-Kur'da 20 yıldır çalışan Yağcı'nın gözü yaşlı eşi ve iki çocuğu, her zil çalışında ümitle kapıya koşuyor. Kişilik bozukluğu tedavisi gördüğü öğrenilen Yağcı'yı 16 Ocak 2009'dan beri görmeyen Hamide (10) ve Yiğit (6) isimli çocukları, babalarını çok özlediklerini belirtiyor.

Ailece dayanma güçlerinin kalmadığını belirten eşi Derya Yağcı, "Eşim, geçen ocak ayının 16'sında eve geldi ve öğle yemeği yiyip gitti. Bir daha kendisinden haber alamadık. Yemekten sonra işyerine hiç uğramamış. Savcılık ve polise başvurduk, hiçbir sonuç alamadık. 'Bir suç işlemediği için aranmıyor. Bir kontrole denk gelirse veya suç işlerse size haber veririz.' dediler. İki çocuğumla ortada kaldım. Mayıs ayında Alanya'da görüldüğüne ilişkin bir ihbar aldık. Oraya gidip soruşturduk fakat ulaşamadık. Çaresiz kaldık, ne olur bize yardım edin." şeklinde konuştu. İki çocuğuyla yaşam mücadelesi vermeye çalıştıklarını anlatan gözü yaşlı eş, "Madden ve manen yıkım içindeyiz. Çocuklarımla ortada kaldım. Kızımı okula güçlükle gönderiyorum. Kayınpederimin emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Yetkililere yalvarıyorum, bizimle ilgilenmeniz için ne yapmalıyız?" dedi.

Eşinin hiçbir kötü alışkanlığı olmadığını söyleyen Yağcı, kumar, içki gibi alışkanlıkları olmadığını, evden işe, işten eve gidip geldiğini, kişilik bozukluğu rahatsızlığı olması sebebiyle tedavi gördüğünü ve ilaç kullandığını anlattı. Yağcı, nadir de olsa atakları geldiğini, buna rağmen durumunun gayet iyi olduğunu ifadesini kullandı.

Babası Fethi Yağcı ise oğlunun başına ne geldiğini bulmak için işi gücü bırakıp yollara düştüğünü söyledi. Baba Yağcı, "Başvurmadığımız makam kalmadı. İçişleri Bakanlığı, savcılık, polis, hastaneler, akla gelebilecek her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Afişler hazırlatıp Türkiye'nin her yerine göndererek bulmaya çalıştık. Sanki yer yarıldı, içine girdi." diye şaşkınlığını dile getirdi.

Amcası Mestan Yağcı da ölü veya diri haber almak istediklerini belirterek şunları kaydetti: "Bütün aile ümitle bekliyoruz. Ölü müdür, diri midir haber almak istiyoruz. Her sabah ümitle kalkıyoruz. Ne olduğunu bilsek, yaşantımıza ona göre devam edeceğiz. 10 ay önce kaza geçirip ölseydi, en azından durumu kabullenmeye çalışacaktık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber