Öğrenciye ?spor parası' dayağı iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Kasım 2009 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AFYONKARAHİSAR'ın Çobanlar İlçesi'nde Merkez Atatürk İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki İ.Y.'nin, 2.5 liralık spor malzeme parasını getirmediği gerekçesiyle okulun beden eğitimi öğretmeni C.K. tarafından dövüldüğü iddia edildi. Kendisine iftira atıldığını öne süren öğretmen C.K., öğrenci velisine dava açacağını söyledi.

Dayak iddiasının ardından babası Ş.Y. ile Afyonkarahisar Kocatepe Devlet Hastanesi'ne gelerek muayene olan çocuk, öğretmeni C.K.'nin kendilerinden spor malzemesi için 2.5 lira istediğini, vermediği için kendisini dövdüğünü anlattı. İ.Y., ?Öğretmenim bana neden top parasını getirmediğimi sordu. Ben de ?Getiremedim, param yok' dedim. Beni okulda spor sınıfı dışında bir odaya götürdü. Odada eliyle kafama vurup, belime tekme attı? diye konuştu.

?GERİLLA EĞİTİMİ YAPTIRIYOR'

Oğlunun tekme tokat dövüldüğünü öne süren baba Ş.Y. de, öğretmenin davranışına anlam veremediğini belirtti. Öğretmen C.K.'dan şikayetçi olacağını açıklayan Ş.Y. şu iddialarda bulundu: ?Bu öğretmen daha önce de aynı şekilde başka öğrenciyi de dövmüş. 2.5 liralık top parası yüzünden oğlumu hastanelik edesiye kadar dövdü. Bu hangi vicdana sığar? Çocuğumu döverken gören kişiler de var. Ayrıca bu öğretmen öğrencilerine kaldıramayacağı spor hareketleri de yaptırıyor. Çocuğum eve geldiğinde ?dizlerim ağrıyor baba' diyor. Sanki çocuklarımıza gerilla eğitimi yaptırıyor.? ÖĞRETMEN: İDDİALAR YALAN Öğretmen C.K. ise iddiaları kabul etmedi. İftiraya uğradığını ileri süren C.K., kendisiyle ilgili asılsız iddialarda bulunan öğrencisinin velisi Ş.Y.'ye dava açacağını söyledi.

Konudan bilgisinin olmadığını ve kendisine intikal eden bir konu olmadığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ise, iddiayı araştıracaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber