Memur-Sen Başkanı: Memur açılımı da yapılsın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2009 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye'de eşit yurttaşlık ilkesinin hayata geçirilmesi, bu kapsamda, memur açılımı da yapılması gerektiğini belirtti.

Memur-Sen İl Temsilciliği'nin yeni binasının açılışı için Çanakkale'ye gelen Gündoğdu, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında demokratikleşememenin geldiğine dikkat çekti.

Gündoğdu, "Keşke siyasiler ve sivil toplum kuruluşları da bu sürece destek olsalar, ya da memnun olmadıkları kısımlar hakkında yeni çözüm sunsalar. Memur-Sen olarak şehit ailelerini daha fazla üzmemek ve daha fazla şehit verilmemesi şartıyla bunun çözülmesini istiyoruz." diye konuştu.

Çözüm noktasında Çanakkale'nin tarihi geçmişine bakılması gerektiğini ifade eden Gündoğdu, "Artık Türkiye'nin batısı Çanakkale'de daha fazla şehit istenmiyor. Güneydoğu'daki vatandaşlar da daha fazla kandırılmak istemiyor. PKK'nın yaptığı kirli işlerden rant elde edenlerin elinden bu oyuncağı almanın vakti geldi. Bunu çözüme kavuşturacak siyasi görüşü destekliyoruz." şeklinde konuştu.

18 Kasım'da toplu iş bırakma eylemi ile birlikte Türkiye genelinde birleşerek Ankara'ya yürüyeceklerini kaydeden Gündoğdu, şunları söyledi: "Biz KESK ve Türk Kamu-Sen'in açıklamasından önce 3 Ekim'de Başbakan'a mektup gönderme eyleminin ardından, 10 Ekim'de de kitlesel basın açıklamamızı yaptık. Şimdi 18 Kasım'da da sevk ve iş bırakma eylemi yapacağız. Toplu olarak Ankara'ya meclise yürüyeceğiz. KESK ve Türk Kamu-Sen'in eylemlerinin aynı tarihte olmasına rağmen bir araya gelmeyeceklerini düşünüyorum. Grevli toplu sözleşme hakkı konusunda hem fikiriz tabi ama tüm sendikaların bunu dile getirme şekilleri farklı oluyor."

Türkiye'nin hararetli günlerden geçtiğinin altını çizen Gündoğdu, mevcut iktidar ile birlikte Türkiye'nin pek çok düşman ülke ile ilişkilerini düzelttiğini ve işbirliği yapar konuma geldiğinin altını çizdi.

Gündoğdu, "Grevli toplu sözleşmeli hakkın hala verilmemesi, Türkiye'nin diğer dünya ülkeleri ile geldiği duruma aykırı düşüyor. Halen memur açılımı olmamasını anlayamıyoruz. Eşit yurttaşlık ilkesi de hayata geçirilmeli. 2009 yılı toplu görüşmeleri enflasyon hedefini bile karşılayamayan bir zamla bizi karşı karşıya bıraktı. Sendika aidatı ödentisi olarak gelen 10 TL'lik prim de Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Önergelerle bunun iptalini sağlayan CHP'de memurun 3 kuruşuna göz dikti." ifadesini kullandı.

Memur-Sen İl Başkanlığı'nın yeni binasının açılışına Türkiye Değişim Hareketi İl Başkanı Tuygan Çalıkoğlu, Milli Eğitim İl Müdürü Vefa Bardakçı, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Özcan Alarslan da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber