Amasya ve Dörtyol'da eğitime domuz gribi arası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2009 14:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Amasya'da 24 Kasım'a kadar eğitime ara verildi

Amasya'da domuz gribine karşı önlem amacıyla il merkezindeki okul ve dershanelerde eğitime 24 Kasım Salı gününe kadar ara verildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Hıfzıssıhha Kurulu, okullarda mevsimsel soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar nedeniyle devamsızlıkların artmasını değerlendirdi.

Yapılan değerlendirme sonucunda, il merkezinde eğitim-öğretim yapan tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları, ortaöğretim kurumları ile etüd merkezi, kreş, dershane ve rehabilitasyon merkezlerinde, eğitime 24 Kasım Salı gününe kadar ara verilmesi kararlaştırıldı.

Karar gereğince, eğitim kurumları, öğle saatlerinden itibaren tatil edildi.


Dörtyol'da 23 Kasım'a kadar eğitime ara verildi

- Hatay'ın Dörtyol ilçesi Kaymakamı Hayri Sandıkçı, ikisi öğrenci 4 kişide domuz gribi virüsü tespit edildiğini, okul ve dershanelerde eğitim-öğretime 23 Kasıma kadar ara verildiğini bildirdi.

Domuz gribi konusunda gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantının ardından ilköğretim okulları ve liseler ile dershanelerin 23 Kasım Pazartesi gününe kadar tatil edildiğini açıklayan Sandıkçı, öğrencilerin tedavilerine evlerinde, diğerlerinin ise Dörtyol Devlet Hastanesi'nde devam edildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber