Grip teşhisiyle hastaneye kaldırılan memur öldü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Kasım 2009 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MANİSA'da, geçen 8 Kasım'da grip şikayetiyle hastaneye yatırılan memur 30 yaşındaki Murat Kanmaz, yaşamını yitirdi. Kanmaz'ın solunum yetmezliği ve zatürreeye bağlı olarak yaşamını yitirdiği, H1N1 (domuz gribi) tetkiklerinin negatif çıktığı açıklandı.

Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan, evli ve 1 çocuk babası Murat Kanmaz, 8 Kasım Pazar günü grip şikayetiyle Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne yatırıldı. Tedavisi süren Kanmaz, dün gece solunum yetmezliği ve zatürreeye bağlı olarak hastanede yaşamını yitirdi.

Murat Kanmaz'ın cenazesi, bugün arkadaşları ve ailesi tarafından Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nden alınarak çalıştığı SGK İl Müdürlüğü önüne getirildi. Burada saygı duruşunun ardından, tabutunun üzerine çiçekler atılan Kanmaz'ın cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Kırıkkale'ye gönderildi.

İl SAĞLIK MÜDÜRÜ: OĞLUM DA DOMUZ GRİBİ OLDU

Manisa İl Sağık Müdürü Dr. Ziya Tay, Murat Kanmaz'ın 2 kez kan örneğinin alınıp tahlile gönderildiğini, H1N1 virüsüne rastlanmadığını bildirdi. Manisa'da toplu yerlerde grip vakası belirlenen 60 kişinin kanlarının tahlile yollandığını, 22'sinde H1N1 virüsüne rastlandığını aktaran Dr. Tay, ?Mevsimsel olarak grip var. Domuz gribi de var. Teşhisi konulan 22 kişi tedavi edildi ve tamamen hastalıkları geçti. Benim büyük oğluma da domuz gribi teşhisi konuldu. Tedavisi bitti, şimdi gayet iyi. Domuz gribi tedavisi yapıldığı takdirde korkulacak gibi değil. 3- 5 günde geçiyor. Biz aşılamalara devam ediyoruz. 6 aylık ve 5 yaş grubu ile risk gruplarının aşılanmaları devam ediyor? dedi.

DOMUZ GRİBİNDEN ÖLMÜŞ

Dr. Tay, geçen 28 Ekim'de Manisa Devlet Hastanesi'nde gribal enfeksiyona bağlı olarak yaşamını yitiren Yusuf Demirtaş'ın durumuna ilişkin de yeni bir gelişmeyi açıkladı. Daha önce domuz gribi olmadığı yönünde rapor verilen Demirtaş'ta H1N1 virüsü bulunduğunu bildiren Dr. Tay, ?Biz o zaman da yüzde 90 domuz gribi demiştik. Tahlili bekledik. Kanın alındığı yer önemli. Götürülme sırasında dejenere olması pozitifi negatif çıkartabilirdi. Sonrasındaki İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde yapılan tahlilde de negatif rapor gelmişti. Ama şimdi yine aynı yerden gelen rapor pozitif. Biz gerek hastanede gerekse ailede tüm önlemleri sonuna kadar aldık. Bunun için müsterihiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber