18 Kasım 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Gül, İstanbul'daki Tarabya Köşkü'nde Irak Yüksek İslam Konseyi Lideri Seyid Ammar Abdulaziz Muhsin El-Hekim ve beraberindeki heyetle görüşecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Global İlişkiler Forumu Derneğinin Yapı Kredi Korusu'ndaki akşam yemeğine katılacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'da.

- Erdoğan, başkent Roma'da FAO Direktörü'nün vereceği öğle yemeğine katılacak, daha sonra basın toplantısı yapacak.

- Erdoğan, FAO Zirvesi'nde onur konuğu olarak konuştuktan sonra İtalya'dan ayrılacak.

3- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Suriye Arap Cumhuriyeti Halk Meclisi Başkanı Mahmud Al-Abrash ve beraberindeki heyeti havalimanında karşılayacak.

4- İtalya Cumhurbaşkanı Giorgino Napolitano Türkiye'de...

- Napolitano, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı, İtalya Büyükelçiliğinde kabul edecek.

- Giorgino Napolitano, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde "Geçmişin Mirası ve Geleceğin Meydan Okumaları" başlıklı bir konuşma yapacak.

5- Mısır Savunma Bakanı Mareşal Hüseyin Tantavi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda ziyaret edecek.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adıyaman'da valiliği, belediyeyi, adliyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

-Arınç, ayrıca Adıyaman Barosunca düzenlenen "Türkiye'nin Demokratikleşme Sorunu" konulu konferansa katılacak.

7- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis toplantısına katılacak.

8- Devlet Bakanı Faruk Çelik Kazakistan'da.

- Türkiye-Kazakistan 6. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK)toplantısı sonundaki protokol imza törenine katılacak olan Bakan Çelik, burada bakanlık düzeyinde ikili görüşmeler yapacak.

- Çelik, akşam da Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Atilla Günay'ın onuruna vereceği resepsiyona katılacak.

9-"Bilişim 09" Kurultayı Ankara'da başlıyor.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, açılış törenine, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf "Özürlüler ve Bilişim Paneli"ne, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz "Teknoloji Politikaları Forumu"na katılacak.

10- Türkiye-Bangladeş Ticaret, Ekonomi ve Teknik İşbirliği Karma Komisyonu (KEK) 3. dönem toplantısı, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Bangladeş Maliye Bakanı Abul Maal Abdul Muhith eşbaşkanlığında Ankara'da başlayacak.

11- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Ankara'da Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfı'nın giysi dağıtım törenine katılacak.

12- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, İstanbul'da, 6. Türk- İtalyan Forumu'nun açılışına katılacak.

- Bakan Davutoğlu, daha sonra Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin yemin törenine katılmak için Afganistan'a gidecek.

13- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi İletişim Merkezinde incelemelerde bulunacak.

14- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Niğde'de valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek, hayırseverlerce yaptırılan anaokulu ile bir ilköğretim okulunun açılışını yapacak.

-Bakan Çubukçu, Niğde'nin Bor ilçesinde de belediyeyi ziyaret ederek, Yıldıztepe beldesinde bir hayırseverin yaptırdığı okulda incelemede bulunacak.

15- Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Aşık Veysel Heykeli'nin açılış, bir fabrikanın temel atma törenine katılacak.

16- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da, "Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü" dolayısıyla düzenlenecek programa katılacak.

17- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nin 125. kuruluş yıl dönümü kutlamasına katılacak.

18- TBMM'den....

- Genel Kurulda, Türk Borçlar Kanunu Tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 2010 yılı hesapları görüşülecek.

- KİT Komisyonunda, TEİAŞ, Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş ile Ankara Doğal Elektrik Ticaret A.Ş'nin 2007 yılı hesapları ibra edilecek.

- Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Kemalettin Aydın, İsveç Parlamentosu Türkiye'deki İnsan Haklarını Destekleme Komitesi Başkanı Anne Ludvigsson ve beraberindeki heyetle görüşecek.

- Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili Araştırma Komisyonu, kaza yapan helikopter sahibi şirket yetkilileri ve bakım yapan teknik personeli dinleyecek.

19- Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi'nin kuruluşunun 236. yıl dönümleri Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in katılımıyla İstanbul'da kutlanacak.

20- Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi...

- Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Azmi Aksu:

- "Özelleştirmenin, işçisi, çiftçisi ve sanayicisiyle her kesimin zarar görmeden yapılması durumunda, ülkemiz şeker ve pancar üretiminin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağını düşünüyorum"

- "Özelleştirmenin halkımıza yansıması, kalite, makul fiyattan şeker arzı ve fiyat istikrarı olacak"

- "2008 yılı yurt içi şeker satışlarında Türkşeker'in pazar payı yüzde 55, özel sektörün pazar payı da yüzde 45 olarak gerçekleşti"

- "2008 yılı net satışları yaklaşık 2 milyar lira, dönem karı da 3,2 milyon lira oldu"

21- Toplantı... Ziyaret...Fuar...Seminer...

- Akbank ile Franklin Templeton firmasının gerçekleştireceği işbirliği hakkında İstanbul'da basın toplantısı düzenlenecek.

- Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik ve Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Murat Aydın, Chevrolet Türkiye Operasyonu'na ilişkin İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

- Gürcistan Yatırım Politikası Departmanı Müdürü Nodar Phutkaradze, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret edecek.

- İzmir Ticaret Odasında "Kaçakçılık suçları ve naylon fatura ihlalleri" konusunda seminer verilecek.

-7. Otomobil, Ticari Araçlar, Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı (AUTO SHOV 2009) Antalya'da açılacak.

- 3. Kolordu (NRDC-T) Komutanlığı tarafından İstanbul ve İskenderun'da icra edilen Anadolu Şahini-2009 tatbikatının Basın Bilgilendirme Brifingi, İskenderun'daki Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlası'nda yapılacak.

22- Ümitler Estonya karşısında...

- 18. Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası 2. Eleme Grubu'ndaki 6. maçında Türkiye, Rize'de Estonya ile karşı karşıya gelecek.

23- FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 4. maçında Galatasaray, Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımı ile deplasmanda karşılaşacak.

24- TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig 1., 2., 3. ve 4. gruplarda 15. hafta maçları yapılacak.

25- Voleybolda Teledünya Erkekler Türkiye Kupası 2. tur maçında Galatasaray ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

26- Derbide son 15 dakikaya dikkat...

- Beşiktaş ile Fenerbahçe, ligde bu sezon en çok golü maçların son 15 dakikalarında atıp, yedi.

- Beşiktaş, bu sezon ligde filelere gönderdiği 10 golden 3'ünü maçların son 15 dakikalarında atarken, yediği 6 golden 2'sini de son çeyrekte kalesinde gördü.

- Fenerbahçe ise attığı 22 golden 8'ini müsabakaların son 15 dakikalarında atarken, kalesinde gördüğü 7 golden 3'ünü aynı bölümde yedi.

27- Derbi maça doğru.

- Beşiktaş kendi evindeki 6 maçtan 4'ünü kazandı, 1'ini yitirdi, 1 maçta da berabere kaldı.

- Evindeki 6 lig maçında 6 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde ise 2 gol gördü.

- Bu sezon Kadıköy dışındaki 6 lig maçından 4'ünü kazanan, 1'ini yitiren, 1'inde berabere kalan Fenerbahçe ise dış sahada 10 gol atıp, 5 gol yedi.

28- Fenerbahçe'nin derbi kozu: Alex

- Sarı-lacivertliler, Beşiktaş ile yapacakları derbide gol yollarında Brezilyalı kaptanına güveniyor.

- Fenerbahçe'de 6. sezonunun geçiren deneyimli futbolcu, daha önce derbilerde Beşiktaş'a 8, Galatasaray'a 5 gol attı.

- Alex, bu sezonki 2 derbiye de golleriyle damga vurdu.

29- Derbi maça doğru.

- Beşiktaşlı Nobre, derbide gol orucunu bozmak amacında.

- Siyah-beyazlı formayla resmi maçlarda son golünü 7 Mart 2009'da atan Brezilya asıllı forvet, eski takımı Fenerbahçe karşısında suskunluğuna son vermek istiyor.

- Resmi maçlarda 257 gündür gol atamayan Nobre, Beşiktaş formasıyla Fenerbahçe filelerini daha önce 2 kez havalandırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber