'Alemci' koruma ve güvenlik görevlilerine gözaltı

Haber Giriş : 27 Ocak 2005 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haseki Hastanesi'nde, görev başında içki ve esrar alemi yaptıkları iddia edilen 4 güvenlik görevlisi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Haseki Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Haldun Ertürk, güvenlik görevlilerinin içki içtiği iddialarının doğru olduğunu, esrar içilmesi ve hastalara tecavüz edilmesi gibi iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ertük, "Narkotik bürodan gelen polisler, bu kişilerin uyuşturucu kullanmadıklarını tespit etti" diye konuştu.

FİRMA "GÖREV" BAŞINDA

Ertürk, "Hem biz soruşturma başlattık, hem de güvenlik görevlilerinin bağlı olduğu firma olayı mahkemeye intikal ettirdi" dedi. Görevlilerin çalıştığı firmanın ismini açıklamanın, bu aşamada doğru olmayacağını kaydeden Ertük, söz konusu firmaya bağlı yaklaşık 400 kişinin hastanelerinde görev yaptığını söyledi. Ertürk, "Firma ile çalışmaya devam edip etmeyecekleri" ile ilgili olarak da, "Bu firma ihale üzerine görev yapıyor, ihalede belirtilen çalışma süresi de halen devam ediyor. 400 kişi arasından 4 kişi bu işi yapmış" dedi.

"KADIN GETİRDİKLERİNİ NE DUYDUK NE GÖRDÜK"

Ertürk, güvenlik görevlilerinin hastanede, "hastalara tecavüz ettikleri" yönündeki iddiaların asılsız olduğunu vurgularken, "Dışardan kadın getirdikleri söyleniyor, bunu biz ne duyduk, ne de gördük" dedi. Haber programında "servis" olarak adı geçen yerin ise elemanların çalıştığı firmaya, yazı işleri ve eşya koymaları için tahsis edilen bir oda olduğunu kaydeden Ertürk, söz konusu odanın da hastane içinde değil, hastanenin arka bahçesinde yer aldığını belirtti. Yaşanan olayın üzücü olduğunu belirten Ertürk, "Olmasa daha iyi olurdu, ancak ortaya çıkartılması bizim için de iyi oldu, umarım yaşananlar diğer çalışanlara ders olur" dedi.

SHOW TV GÖRÜNTÜLEDİ

SHOW TV'nin Haber Özel programında gizli kamera ile çekilen görüntülerde Haseki Hastanesi'nin dört "özel" güvenlik görevlisi alem yaparken kayda alınmıştı. Hastanelerine söven, kadın hastalar için ahlak dışı sözler sarfeden, görev yerlerini terkedip işkembeciye giden bu kişilerin bütün hareketleri kaydedilmişti.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber