Bakanı istifaya çağıran AK Parti'li vekil

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 20 Kasım 2009 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Ya bu sorunu çöz ya da istifa et'AK Parti'li Milletvekili Lokman Ayva, uçakta bekletilince tepesi attı. İsyan eden vekil, kimseyi dinlemedi ve Bakan Yıldırım'a adeta isyan bayrağı açtı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, bugün Ankara-İstanbul seferini yapan uçakta 1 saat bekletildi. Havayollarında bu tür durumlarla sık sık karşı karşıya kalan Lokman Ayva'nın sabrı taştı. Ayva, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, "Ya bu sorunu çöz ya da istifa et" çağrısı yaptı.

AK Parti'nin görme engelli milletvekili Lokman Ayva, yaşanan süreci şöyle anlattı: "Bugün 16.00 uçağıyla İstanbul'a gitmek üzere havaalanına gittim. İstanbul'da saat 17.30'da partimin bir toplantısına yetişmem gerekiyordu. Uçağa bindim ve içeride 1 saat bekletildik. Bu ne demek? 1 saat boyunca tüm yolcuların özgürlüklerinin sınırlandırılması demek. 5 dakika bile gecikme olması halinde bilet parasını iade etmesi gereken firma, 1 saat alıkoyduğu yolcuların gördüğü zararı nasıl telafi edecek?"

SORUNU KÖRLER BİLE GÖRÜR

"Bu sorunu körler bile görür hale geldi" diyen Lokman Ayva, konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı'nı aradı ve durumu protesto etmek için uçaktan zorla indi. THY yetkilileri ile de görüşen Ayva kendisine verilen cevapların ikna edici olmadığını söyledi. "THY'nin bahaneleri akıl ve vicdandan uzaktır. Bana Hac dolayısıyla bu tür sorunların yaşandığını söylediler ama bunun çok daha önceden önleminin alınması gerekirdi. Üstelik hac yolculuğu daha çok Sabiha Gökçen'den yapılıyor. Yaptıkları açıklamaya "özrü kabahatinden büyük" demek yerinde olacaktır." dedi.

BİR DAHA UÇAĞA BİNMEYECEK

AK Parti Milletvekili Lokman Ayva "Milletine sevdalı ve her şeyi göze almış bir milletvekili olarak vicdanımın sesini dinliyorum ve bu durumun düzelmesi için Bakanlığı protesto ediyorum" diyerek kendi partisinin hükümetini protesto etme cesaretini de göstermiş oldu.

Yaşanan olayın ardından İstanbul'a otobüsle dönen Lokman Ayva bundan sonra Ankara- İstanbul arası uçağa binmeyecek. Ayva, "Ulaştırma Bakanı ya sorunu çözecek, ya istifa edecek. Ben de o zaman Ankara-İstanbul arası uçağa binerim."dedi.

"VATANDAŞ RÖTAR TAZMİNATI İSTESİN"

"Vatandaşa bu konuda bir çağrınız var mı?"sorusuna Lokman Ayva ; "Elbette, ben bir milletvekili olarak haklarımı arıyorsam onlarda mutlaka aramalıdırlar. Artık memleketimizde hakların aranma dönemi başlamıştır. Bu konuda herkesten hassasiyet bekliyorum. Benim bu konudaki mücadelem kendi adıma değil, vatandaşlarımız adınadır. Uçakla bir yerden bir yere gitmek bu kadar eziyet olmamalı. Ankara-İstanbul arası otobüsle gitmek neredeyse çok daha kısa sürüyor. Vatandaşlarımız bu konuda rötar tazminatı istesin" dedi.

BAKAN'DAN CEVAP GELDİ

Konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir cevap gelip gelmediğini sorduğumuz Ayva, Ulaştırma Bakanı'nın akşam saatlerinde kendisini aradığını ve konuyu görüştüklerini söyledi. "Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım beni arayarak, uygulamalarda yanlışlar olduğunu düşündüğünü ve konunun takipçisi olacağını söyledi. Ben bu konuda Sayın Bakan'a güveniyorum ve bu noktada ciddi bir değişiklik yapacağını düşünüyorum. Fakat bu sistemde bir düzelme olmadıkça uçağa binmemekte kararlıyım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber