Eğitimcilere banka promosyonlarının tamamı ödenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2009 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eğitimcilere, maaş ödemelerinden kaynaklanan banka promosyonlarının tamamı ödenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ile bakanlıktaki yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen arasında, Kurum İdari Kurulu kararı imzalandı. Sendika Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Bakanlık'taki imza töreninde yaptığı konuşmada, yetkili sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığında ilk kez Kurum İdari Kurul toplantılarına katıldıklarını ve madde sayısı ile içerik anlamında zengin bir sonuca ulaştıklarını belirtti.

Gündoğdu, 21 madde üzerinde uzlaşma sağladıklarını ifade ederek, bunların banka promosyonlarının ödenmesi, il içi yer değiştirme, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi gibi önemli konuları içerdiğini dile getirdi.


MEB, kurum idari kurulu çalışma raporu


Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik de sendikanın, 92 maddelik teklif getirdiğini, bunlardan gerçekleştirilebilir olan 21 öneriyi kabul ettiklerini söyledi. Mutabakat konularının, çalışanların ve eğitim alanındaki eksikliklerin giderilmesi yönünde önemli katkılar vereceğine inandığını vurgulayan Çelik, mutlu öğretmenlerin, öğrencilere katkısının daha fazla olacağını kaydetti.

Gündoğdu, bir gazetecinin, "hükümetle yürüttükleri toplu görüşmelerde sonuç alamamalarına rağmen, Milli Eğitim Bakanlığındaki görüşmelerin ardından uzlaşma sağlanmasını nasıl değerlendirdikleri" sorusu üzerine, toplu görüşmelerdeki sonuçsuzluğun, "ne kadar vermezsek bu seneyi rahat atlatırız" düşüncesinden kaynaklandığını ve anlaşmaya varamadıklarını savundu.

Milli Eğitim Bakanlığının ise "imkanlar ölçüsünde çalışanları memnun etme" anlayışı geliştirdiğini ifade eden Gündoğdu, farklılığın bundan kaynaklandığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber