Denetim için gitti bıçaklandı

Haber Giriş : 28 Ocak 2005 06:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) ekipleri, gelen bir ihbar üzerine önceki gece İstanbul'un Bayrampaşa İlçesi'ndeki bir deri atölyesine denetime gitti. Atölyedeki elektrik sayacını kontrol etmek isteyen BEDAŞ görevlisi Mehmet Fırat, atölyesinin ortakları Hüseyin Acar, Şükrü Semercioğlu ile yanlarında çalışan Erkut Abdullah Seçil tarafından engellendi.

Görevini yapmak isteyen

Mehmet Fırat ile atölye sahipleri arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında atölyede ütücü olarak çalışan Erkut Abdullah Seçil,
BEDAŞ görevlisi Mehmet Fırat'ı karnından döner bıçağıyla yaraladı. Mehmet Fırat (34), arkadaşları tarafından Vakıf Gureba Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Fırat'ın durumunun ağır olduğu bildirildi. Polis, atölyenin ortakları Hüseyin Acar ile Şükrü Semencioğlu'nu bilgilerine başvurmak üzere gözaltına aldı. Mehmet Fırat'ı ağır yaralayan Erkut Abdullah Seçil, kaçtı. Seçil'in sahte kimlik kullanmak suçundan sabıkası bulunduğu ve bir hafta önce cezaevinden çıktığı belirlendi.

Balıkçı öldürülmüştü

Kaçak elektrik kullananlara karşı Türkiye çapında mücadele eden görevliler, sık sık saldırıya uğruyor. Kaçağa karşı verdiği mücadeleyle tanınan TEDAŞ Şanlıurfa Müessese Müdür Yardımcısı Hasan Balıkçı, 18 Ekim 2002'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Balıkçı'nın, kaçak elektrik kullanan bir fabrikanın sahibinin kiraladığı katiller tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Cinayeti azmettiren Zeki Akkoyun, saldırıya katılan Şeyhmus Taşan ve tetikçi Yılmaz Çakmak müebbet, silah temin eden Halim Şimşek de 16 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber