Domuz gribili hamile kadın ilgisizlikten, öldü iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2009 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nde 1,5 aylık hamile bir kadın, yüksek ateş sebebiyle hayatını kaybetti.

İzmit Yenişehir Mahallesi'nde oturan ve 5 ay önce evlenen Suzan Azak, ateşlenince eşi Mahmut Azak tarafından Kocaeli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Buradaki müdahalenin ardından başka hastaneye sevk edilen genç kadın hayatını kaybetti.

Eşinin 1,5 aylık hamile olduğunu belirten Mahmut Azak, "Önce Kocaeli Devlet Hastanesi'nin acil servisine gittik. Burada bir iğne yaptılar, ateşi düşer gibi oldu. Sonra yükselince tekrar acile gittik. Buradan bizi enfeksiyon bölümüne sevk ettiler. Oradaki doktorlar eşim hamile olduğu için ateşi ile ilgili fazla bir şey yapamayacaklarını söylediler. Biz de Alikahya Kadın Doğum Hastanesi'ne gittik. Orada da gebelikte ateşin normal olduğunu söyleyip bizi geri gönderdiler. Ateşi düşmeyince tekrar Kocaeli Devlet Hastanesi'ne gittik. Ateşi 39 dereceye çıktı. Koluna kırmızı bir damga vurdular, yüksek ateş diye bizi Kadın Doğum Hastanesi'ne gönderdiler. Eşim kendi ayağıyla hastaneye gitti. Cumartesi günü yatırdılar. Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar bizimle nöbetçi doktor dışında kimse ilgilenmedi. Eşim hastalığı boyunca kendisi gibi hamilelerle aynı odada yattı. H1N1 teşhisi en son koyuldu. Eğer böyle ise diğer hastalardan neden ayırıp karantinaya almadılar? Durumu fenalaşınca Gölcük Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Durumu ağırlaşan eşim burada hayatını kaybetti. Kan örneği aldılar ve domuz gribi şüphesiyle tahlile gönderdiler" ifadelerini kullandı.

24 yaşındaki genç kadının cenazesi Kandıra ilçesine bağlı Burhanlı köyü camiinde cuma namazının ardından kılınan cenaze namazını müteakip köy mezarlığında defnedildi. Mahmut Azak, 5 ay önce evlendiği eşinin başörtüsünü boynuna asarak taziyeleri kabul etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber