Erdoğan: Korkularla hareket etmiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2009 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, korkularla, vehimlerle hareket etmediklerini belirterek, "Hiç bir tehdit, hiç bir kirli senaryo, hiçbir hukuk dışı örgütlenme bu ülkenin kutlu yürüyüşünü durduramaz, durduramayacaktır. Bu millet ilerleme azmini kırmak isteyenlere, büyüme heyecanını kırmak isteyenlere, kendisini dar kalıplara sokmaya çalışanlara, ufkunu karartmak isteyenlere, kendisini kafeslere hapsetmek isteyenlere, her zaman yanıtını vermiştir" dedi.

Erdoğan, partisince Kızılcahamam'da Asya Termal Tatil Köyü'nde düzenlenen 14. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında bir konuşma yaptı.

Her fırsatta ifade ettiği gibi, Türkiye'nin meselelerine her zaman kapsamlı bir bakış açısıyla yaklaştıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "meseleleri hep birlikte, birbiriyle bağlantılı olarak gördük, ele aldık" dedi.

Türkiye'nin yolu, suyu olmayan köylerine hizmet verirken, AB'ye odaklandıklarını, BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğini aldıklarını, Kıbrıs konusunda, "çözüme zorlayan" taraf olduklarını, uluslararası enerji projelerine imza koyduklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Tüm bunlara odaklanırken, eğitimde derslik sayımız 113 bine ulaştı. 11 bin kilometre duble yolu aşmış durumdayız.

Dün maalesef hakikaten sıkıntılı bir anı yaşadık. Rize'de İspir'e giderken bölgede üniversite öğrencisi ağırlıklı 18 öğrencimiz bir midibüste mahsur kaldılar. Yaklaşık 24 saat kadar mahsur kalmışlardı. Ve buradan Ulaştırma ile Bayındırlık Bakanımızı birlikte oradaki gerçekten valimizin, gayretli çalışmaları ile kurtarıldı....Silahlı Kuvvetlerimizin bütün imkanlarıyla seferber oluşu, valimizin, sivil savunma yetkililerimizin gayretli çalışmalarıyla, hamd olsun olumsuz neticeye ulaşmadan kurtarmış olduk."

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın çalışmalarını da anlatan Başbakan Erdoğan, maddi yardımları dile getirerek, "Ve bunu bir sadaka kültürü olarak niteleme gayreti içinde olanlara sesleniyorum, Anayasamızın değiştirilemeyen maddeleri içindeki o ifadeyi ikide bir hatırlatıyorsunuz, onu önce siz hatırlayın. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal devlet olmanın gereğini bu iktidar yerine getiriyor. Bu sadaka kültürünün gereği değil, sosyal devlet olmanın gereğidir. Bunu yapıyoruz" diye konuştu.

Bu ülkede, işsiz olanlara iş bulma noktasında oranı ortaya koymak durumunda olduklarını belirten Erdoğan, göreve geldiklerinde işsizlik oranının 10.2 olduğunu, şu anda ise dünyadaki kriz göz önünde bulundurulduğunda 13.8 oranında bulunduğunu söyledi. Hizmet sektörünün canlandığı dönemlerde, oranda lehte bir gelişme ortaya çıktığını, ancak mevsimsel şartlar nedeniyle hizmet sektörünün olumsuz bir şartta seyrettiğini dile getiren Erdoğan, başta ABD olmak üzere bir çok ülkede oranların olumsuz durumda olduğunu kaydetti.

Erdoğan: Yaptıkları Açık Bir Tahrik

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İnternette, televizyonlarda, gazete sayfalarında inceden inceye bayrağımızı, İstiklal Marşı'mızı, anayasamızın değişmez hükümlerini, sınırlarımızı, bağımsızlığımızı tartışma konusu yapanların, bu kavramlar üzerinden yalan yanlış iddialar ortaya atanların yaptıkları açık bir tahrikten başka bir şey değildir" dedi.

Erdoğan, partisince Kızılcahamam'da Asya Termal Tatil Köyü'nde düzenlenen 14. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında bir konuşma yaptı.

Bu ülkede hiç kimsenin bir diğerine üstünlüğü olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Devlet nezdinde, hukuk ve yasalar karşısında hiç kimsenin ayrıcalığı yoktur, olamaz. Doğunun kaderi batıda, kuzey'in umudu, güneyden bağımsız değildir. Ülkenin topyekun geleceği tek tek fertlerin kaderinden kopuk değildir" dedi.

Devlet öncelikli bir politikayla değil, insan öncelikli bir politikayla yola çıktıklarını belirten Erdoğan, "Önce insan, sonra devlet. Önce devlet, sonra insan değil. Bu yolculuğu da böyle sürdürüyoruz" dedi.

Erdoğan, yaptıkları yatırımlarla dengesizlikleri yavaş yavaş kapattıklarını, sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yaklaşık 15 katrilyon yatırım yaptıklarını anlattı. Artık her yere uçakların inip kalktığını söyleyen Erdoğan, Hakkari Yüksekova'da ve Iğdır'da hava alanı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin 81 vilayetinde üniversite bulunduğunu kaydeden Erdoğan, "Bir tanesi mecliste arada sırada kalkar bağırırdı, 'Tunceli, Tunceli' derdi. Tunceli'ye üniversite kuruldu şimdi ne diyorsun? Hala 'Ne yaptınız Tunceli'ye?' diyor. Biraz sıkılır insan' diye konuştu.

Bir kez daha, başlatılmış olan milli birlik ve kardeşlik sürecine başta muhalefet olmak üzere herkesin omuz vermesini isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yani muhalif partilerin yönetici kadrolarında da aslında içi bizimle olup bunu dışa vuramayanların olduğunu da biliyoruz. Diyorum ki gelin, siz de taşın altına elinizi koyun. Bu iş parti meselesi değil."

Azınlıkları bir araya getirerek toplantılar yaptıklarını, bu toplantıların kapalı kapılar ardında değil açık gerçekleştirildiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu ülkede bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hiç kimsenin bundan endişesi olmasın. Birleştirici bir üslup yerine, bölücü, ayrıştırıcı, tahrik edici bir üslup kullananlara, yapıcı bir üslup yerine yıkıcı, hoşgörülü bir üslup yerine öfke ve nefret dolu kelimeler kullananlara, 'yol yakınken ne olur dönün' diyorum.

Milletimizin en hassas değerlerini siyaset malzemesi yapanlar, ortak değerlerimizi, kutsal değerlerimizi istismar edenler bu çirkin oyunlarına devam edecekler. Ama bu millet ağırbaşlılıkla, soğukkanlılıkla, sabırla bu terör tacirlerine, ölüm lobilerine gereken cevabı da gerekli olan zamanda verecektir.

Bu ülkede bayrak kavramı denince AK Parti ile kimse bunun tartışmasına giremez. Kimse de bizi asla bayrak konusunda test etme cüretine, yanlışına girmesin. Vatan noktasında giremez, millet noktasında giremez."

"Resmi dil" konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, "Efendim, resmi dil ne olacakmış? Kaç kere söylendi bu. Ama kulağın duymuyor ne yapayım. Bizim tek resmi dilimiz var, bu da Türkçe'dir" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Buradan bugün tekrar teyiden söylüyorum, ülkemin üzerinde biz operasyona, ameliyata bu coğrafya üzerinde asla müsaade etmeyiz. Bunu böyle bilin."

Başbakan Erdoğan, krizin Türkiye'den kaynaklanmadığını dile getirerek, "Ey MHP, sen iktidardayken dünyadaki krizden mi kaynaklandı Türkiye'deki kriz? Senden kaynaklandı senden. Başarısızlığından, beceriksizliğinden kaynaklandı. O zaman dünyada kriz, mıriz yoktu ama ülkemizde ne yazık ki, böyle bir kriz çıkardınız ve bu milletin anasını ağlattınız" dedi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör gündemden çıkınca ülkeye huzur tamamen hakim olunca, kalkınma ülkenin 81 vilayetini kuşatınca, istikrar kalıcı hale gelince, göreceksiniz vatandaşımın ekmeği, emeği, alın teri faiz olup uçmayacak cebinde kalacak. Bunları herkese anlatacağız. Hiçbir şey kaybetmeyeceğimizi, ülkemizin vatanımızın bizi biz yapan hiçbir değerimizin yıpratılmayacağını tam tersine kazanacağımızı, hep birlikte kazanacağımızı anlatacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber