76. madde ile atanan okul müdürleri sınıfta kaldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Hüseyin ÇELİK tarafından giderayak 657 sayılı DMK'nun 76.maddesine dayanılarak yapılan Müdür atamaları ile ilgili olarak açılan bireysel davalarda iptal kararları birer birer gelmektedir.

Müdürlük için 01.11.2009 Pazar günü yapılan sınavla ilgili yaptığım inceleme atamaların yanlışlığını bir kez daha ortaya koymaktadır.

İstanbul ilinde 76.madde kapsamında ortaöğretim kurumlarına 90 civarında okul müdürü ataması yapılmıştır.

Bunlardan yaklaşık 45 tanesi sınava katılmış ve bunlar içerisinde 20 tanesi 60 olan barajı geçerken 25 tanesi barajı geçememiştir. En düşük puan alan 29 Puanla B.çekmece de iken en yüksek puanı alan 87 puanla Kadıköy'de bir Anadolu Lisesi müdürü olmuştur.

Yarısının sınava katılmadığı 76.madde atamalarından yararlananlardan en ilginçlerden bir tanesi de İlçelerinde Şube Müdürü olarak görevlendirilmişken bu madde kapsamında okul müdürü olan 2 kişinin de baraj altında kalması oldu.

Sınava girmeyenlerin büyük bir çoğunluğunun sonuç kaygısına dayalı bir tercih kullandıkları düşünüldüğünde sayının ülke genelindeki vehameti daha iyi ortaya çıkacaktır. Sınava girmeyenlerden bazılarının bırakın 3 yılı 3 ay dahi yöneticiliği bulunmadığı bilinen gerçektir. Bu nedenle sistem onları sınava dahi kabul etmemiştir.

Birçok Anadolu Lisesinin yanı sıra Anadolu Öğretmen Lisesinde görev yapan okul müdürü dahi barajı aşamamıştır.

Sonuçlar incelendiğinde 80 üzerinde puan alan sayısının 3, 75-79 arası puan alanların ise 7 kişiden oluştuğu görülmektedir.

Bu sonuçlara göre 76.madde ile atananların neredeyse hiçbirinin bu okullarda mevcut yönetmeliğe göre atanabilmeleri mümkün değil.

Bu da Eski MEB Bakanı sayın Hüseyin ÇELİK'in giderayak yaptığı atamalara yapılan tepkilerin yerindeliğini göstermekte, 76.madde müdürlerinin sınıfta kaldıklarını ispatlamaktadır.

Asil müdür oldukları halde sınava girmelerinin en büyük sebebi yargı tarafından iptal durumunda hak kaybına uğramamaktır.

Bu atamaların ülkemizin en gözde okullarına yapılmış olması da ayrıca dikkat çekicidir.

Sendikalar Bakan sayın Nimet ÇUBUKÇU'dan defalarca bu atamaları geri almasını talep ettikleri halde bir sonuç alınamamış bugüne kadar 100'ün üzerinde atama yargı tarafından durdurulmuş ve iptal edilmiştir.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber