2006'dan önce öğretmen olanlara zorunlu hizmet affı geliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzun bir süredir, MEB'in zorunlu çalışma yükümlülüğünü değiştireceğine ilişkin haberler bazında yer almaktadır. Memurlar.net'in bu konuya dair ilk haberi 3 Ağustos'ta yayımlanmıştır. (Tıklayınız.)

Bu konuya ilişkin en önemli somut gelişme geçtiğimiz hafta içinde yaşandı. MEB ile Eğitim Bir Sen arasında yapılan Kurum İdari Kurulu toplantısının sonucunda imzalanan raporun 10. maddesi şu şekildedir:

"10- Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 24'üncü maddesinde yer alan "11/06/2000 tarihinden sonra Bakanlık kadrolarına ilk defa atananlar zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabidir" ifadesinin 2006 yılına alınması yönünde düzenleme yapılması"

Bu madde MEB'in yapmayı düşündüğü çalışmaya ilişkin ipucu vermektedir. Kurum İdari Kurulu kararları uygulanması zorunlu kararlar olmamakla birlikte, genel olarak kurumlar alınan kararları uygulamaktadır. Yukarıda yer verilen kararın uygulanması içinde yönetmelik değişecektir. Yönetmelik değişikliği yapıldığında, 2000-2006 arasında öğretmenliğe atananlarda aranan zorunlu hizmet şartı kalkmış olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber