CHP, Ergenekon tutuklusu rektöre tahliye istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2009 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu'nun karaciğer rahatsızlığı bulunduğunu belirterek, "Söz konusu kişi Türkiye'nin yetiştirdiği çok değerli bir bilim insanıdır. 2. Kuddusi Okkır Olayına izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP milletvekilleri Nur Serter, Atilla Kart ve İsa Gök TBMM'de birlikte düzenledikleri basın toplantısında Ergenekon davasına bakan hakim üye, Fatih Cumhuriyet Savcısı ile ilgili iddiaların yanı sıra yine aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ergenekon davasına bakan heyette üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun Çatalca Sulh Ceza hakimiyken eşinin dayısı Eyüp Aytemur adına fiilen icra satışlarını takip ettiğini, ucuza mal alma girişiminde bulunduğunu ve bu süreçte Çatalca İcra Müdürü'nü tehdit ettiğini ileri sürdü. Bu olayın 17 Mart 2008 tarihinde Adalet Bakanlığı'na intikal ettirildiğini belirten Kart, buna ilişkin bilgi ve belgelerin ellerinde olduğunu ifade etti. Kart, Haşıloğlu'nun gerçekleştirdiğini iddia ettiği eylemleri o dönemde Eyüp Cumhuriyet Savcısı olan ve halen Fatih Cumhuriyet Savcısı görevini yürüten Ercan Altuncu ile birlikte yaptığını öne sürdü.

Şikayette bulunan İcra Müdürü'nün önce Gaziantep'e tayin edildiği ardından ihraç edildiğini belirten Kart, Adalet Bakanlığı'nın iki yargıcı ise himaye ettiğini savundu. Kart, "Adalet Bakanlığı hakkında böylesine ciddi iddia ve isnatlar bulunan bir yargıcı, Türkiye'nin siyasi ve sosyal gündemini etkileyen bir davada görev başında tutmayı kararlı bir şekilde sürdürmektedir" dedi.

Kart, basın toplantısında Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu'nun sağlık durumu hakkında da bilgi verdi. Hilmioğlu'nun kronik karaciğer rahatsızlığı olmasına rağmen halen cezaevinde tutuklu bulunmasını eleştiren Kart, "Siyasi hınç ile husumetle vatandaşın hayati durumunu görmezden gelen ağır hizmet kusuru ve kamu yetkisinin kötüye kullanılması suretiyle yeni Kuddusi Okkırlar yaratmaktan kaçınmayan bir hükümet kimliği ve anlayışı ile karşı karşıyayız. Türkiye'nin yeni Kuddusi Okkır olaylarını yaşamaya tahammülü yoktur. Buradan hükümeti bir kez daha uyarıyoruz Yargıya müdahale etmekten vazgeçin. Bırakın hukuk işleşin. Yargı görevini yapsın" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ise sözlerine, "Burada bir insanını yaşaması için imdat çağrısı yapılmaktadır" diyerek başladı. Hilmioğlu'nun çok değerli bir bilim insanı olduğunu, görev yaptığı 8 yıllık sürede İnönü Üniversitesi'nin çağdaş bir üniversite haline getirdiğini belirten Serter, Hilmioğlu'nun laik Cumhuriyet'e, Atatürk değerlerine sahip çıkmaktan başka bir suçu olmadığını söyledi. Hilmioğlu'nun çok ciddi bir rahatsızlığın pençesinde olduğunu belirten Serter, tahliye edilmemesi durumunda birkaç ay içinde hastalığının çok ciddi boyuta ulaşabileceğini hatta Hilmioğlu'nun ölümüne bile neden olabileceğini ifade etti. 2, Kuddusi Okkır olayına izin vermeyeceklerini vurgulayan Serter, "Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

CHP Mersin milletvekili İsa Gök ise Hilmioğlu'na verilen rapora dikkat çekerek, cezaevi şartlarında hayati tehlike oluşturmayacağına ilişkin rapor veren heyette karaciğer ile ilgili uzman bir doktorun bulunmamasının hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber