Ordu komutanlarına zırhlı makam aracı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Aralık 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CEYDA KARAASLAN

Birinci, İkinci, Üçüncü ve Ege Ordu komutanlarının güvenli seyahat edebilmelerini sağlamak için her biri 1.7 milyon liraya mal olacak süper zırhlı otomobiller alınacak

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dört ordu komutanı 450 beygirlik süper zırhlı arabalarla korunacak. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt için alınan süper zırhlı arabanın benzeri. Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na da verilecek. Milli Savunma Bakanlığı, ordu komutanlarının güvenli seyahat etmesi için satın alınacak arabalara toplam 7 milyon 72 bin TL ödeyecek. Komutanların yeni arabaları 2010 yılında teslim edilecek. Araçların her biri 1 milyon 768 bin TL'ye mal olacak. Ordu Komutanları'na zırhlanmış Mercedes marka otomobiller tahsis ediliyordu.

MALİYE BAKANLIĞI KARAR VERECEK

Ordu komutanları için alınacak, süper zırhlı arabaları BWM, Mercedes ve Audi üretiyor. Fiyatları 250 bin ile 900 bin Euro arasında değişen otomobiller 15 kilo TNT patlayıcıya dayanıklı zırhla kaplanıyor. C-4 tipi patlayıcıdan uzun mesafeli silahlara kadar etkili koruma sağlıyor. Yola döşenen bombalara karşı alt zırhlanması da yapılan otomobiller mayın patlamasından da etkilenmiyor. 20 santimetre cam kalınlığı olan araçlarda acil durumlar için alarmlı korna ve uyarı flaşörü bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak iç döşemeler de yanmaz malzemeyle kaplanıyor. 100 kilometrede 15 litre benzin yakan otomobiller dış sesleri de içeriye almıyor. Aracın yanı başında patlayan bir bombanın sesi bile duyulmuyor. Komutanlar için alınacak güvenlik önlemli araçların markasına Maliye Bakanlığı karar verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber