37 Federasyona usulsüz belge incelemesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2009 11:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Usulsüz milli sporcu belgesi verdiği gerekçesiyle 37 federasyon hakkında inceleme başlatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Milli Sporcu Belgesi sahibi sporcuların KPSS'ye girmeksizin öğretmen olarak atanmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan yazışmalarda, bazı sporcuların millilik belgelerinin usulüne uygun verilmediği anlaşıldı. Bunun üzerine, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulunca yapılan ilk tespitlerde, federasyonların 11'inin hiç millilik belgesi vermediği, 11'inin kriterlere uygun millilik belgeleri verdiği, 37'sinin ise yönetmeliklere uygun olmayan millilik belgeleri verdiği belirlendi. Yönetmeliklere uygun olmayan millilik belgesi veren federasyonlar hakkında inceleme başlatıldı.

ÖNEMLİ AVANTAJLAR SAĞLIYOR

Milli Sporcu Belgesi, sporculara belirli avantajlar sağlıyor. Bu belgeye sahip sporcular, üniversite öğrencisi ise Kredi ve Yurtlar Kurumundan verilen normal burs miktarının 3 katını alıyor. KPSS sınavına girmeksizin öğretmen olarak atamaları yapılabiliyor. Ayrıca Beden Eğitimi Spor Yüksek Okullarına girişlerde öncelik sahibi oluyorlar.

Milli Sporcu Belgesi sahibi olanların öğretmen olarak atanmasında Milli Eğitim Bakanlığının, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden Milli Sporcu Belgesini teyit etmesi gerekiyor. Bu kapsamda yapılan yazışmalar sonucu Milli Sporcu Belgelerinin yönetmeliğe uygun verilmediği tespit edilen bazı öğretmenlerin atamalarının yapılmadığı, bu kişilerin haklarını aramak amacıyla mahkemelere başvurduğu öğrenildi.

Teftiş kurulu, Milli Sporcu Belgesi verme yetkisinin, federasyonlara özerklik tanınmasından önceki gibi, Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığına verilmesini önerdi.

Öneri kabul edilirse, Milli Sporcu Belgesi, Gençlik Spor Genel Müdürü, Spor Faaliyetleri Daire Başkanı ve federasyon başkanının imzalarıyla verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber