Hırsızlık şüphelisi genci vuran 2 polis tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2009 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da bir okula girdiği iddia edilen hırsızlık şüphelisinin, kaçarken dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle vurulmasıyla ilgili 2 polis memuru tutuklandı.

Olay Kurban Bayramı'nın birinci günü akşam merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Başak Caddesi üzerinde bulunan Şerife Akkanat İlköğretim Okulu bahçesinde meydana gelmişti. İddiaya göre, Bosna Hersek Polis Merkezi'ne bağlı polis ekibi, şüpheli kişilerin okul bahçesinden plakası alınamayan gri bir otomobile binerek hızla kaçtıklarını fark etmiş, bu sırada okul penceresinden bir kişinin atladıktan sonra kaçmaya başlaması üzerine dur ihtarında bulunarak havaya uyarı ateşi açılmıştı. Silah sesini duyan diğer polislerin de hırsızlık şüphelisinin ateş ettiğini zannederek, karşılık vermesi üzerine hırsızlıktan 5 kaydı bulunan 16 yaşındaki S.K. (16) vurularak ağır yaralanmıştı.

Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı sivil ekipte görevli M.Ç. ile Bosna Hersek Polis Merkezi'nde görevli M.A.'yı mahkemeye sevk etti. Mahkeme heyeti iki polis memurunu tutuklayarak cezaevine gönderdi.

ŞÜPHELİ GENÇ, HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

Olay günü ağabeyi T.K., arkadaşları E.Ç ve O.Ç. ile okula gelerek içeri giren ve polis kurşunuyla ağır yaralanan S.K. 4 gündür kaldırıldığı Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi yoğun bakım servisinde yatıyordu. Hayati tehlikeyi atlattığı öğrenilen S.K.'nin bugün yoğun bakım servisinden çıkartılarak ortopedi servisine kaldırıldığı öğrenildi.

Öte yandan olayda S.K.'yi getiren ağabeyi T.K. ve 2 arkadaşı da polis tarafından yakalandı. Hırsızlığa teşebbüsten adliyeye sevk edilen şüpheliler mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. HALİL İBRAHİM VARLI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber