Çubukçu: Danıştay'ın kararı ile ilgili gerekirse yasal düzenleme yapabiliriz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2009 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Danıştay 8. Dairesi'nin YÖK'ün katsayı kararının yürütmesini durdurmasının hukuki olmadığını söyledi. Çubukçu, gerekmesi durumunda yasal düzenleme yapabileceklerini ifade etti.

Çubukçu, Meclis'te basın mensuplarının sorusu üzerine, Danıştay'ın aldığı kararı eleştirdi. "Verilen karar adil mi, hukuki mi" diye soran Çubukçu, "Vicdani ve toplumsal karşılığı olmayan hiç bir şey adil değil. Bunun gençlerin vicdanında ve benim vicdanımda hiç bir karşılığı yok." dedi.

Çubukçu, Danıştay'ın kararı sonrasında gerek olması durumunda yasal düzenleme yapacaklarını vurguladı. YÖK'ün katsayı düzenlemesinin meslek lisesine üniversite kapılarını açmaktan çok daha öte bir anlamı olduğunu ifade eden Çubukçu, ülkenin gençlerinin dünya ile rekabet edebilmeleri için alınmış çok önemli bir karar olduğuna işaret etti. Çubukçu, "1997 yılında YÖK bir karar alıyor, bu karar bir kanun maddesine dayandırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu kararı kaldırabildi mi zamanında? Ne dendi. 'YÖK'ün yetkisinde' dendi. Niye şimdi YÖK yetkisinde olan bir konu YÖK'ün yetkisinden çıktı? Ne değişti? Her hangi bir kanunu düzenleme mi değişti? Yargının kararlarını verirken ülkenin geleceği dahil planlamalarını dikkate almalı, alacağını da düşünüyorum." dedi.

Konunun MEB ve YÖK'ün görevi olduğuna dikkat çeken Çubukçu, "Karar, yetki, kanun dayanak alınarak gerçekleştirildi. YÖK de öyle yapıyor, biz de öyle yapıyoruz. Bu konuda açık hukuka ayrılık ve telafisi olmayan zarar söz konusu ise bunun ikisini bu kararla örtüştürüyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber