Hakim TİB'de arama yaparken: 'Gösterdiğimi gözaltına alın dedi' iddiası

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Aralık 2009 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİT ve 50 ilin Başsavcısının uyarısına rağmen Sincan Hakimi'nin kararıyla TİB'e ikinci baskını yapan Hakim Hayri Keskin, binada 3 saat arama yaptı

MİT'in ?ulusal güvenlik' 50 il başsavcılığının da ?operasyonlar tehlikeye girer' uyarısına rağmen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın aldığı karar doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) dün ikinci kez usulsüz dinleme yapıldığı iddiasıyla basıldı. İlk incelemeyi de gerçekleştiren Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hayri Keskin'ün dün sabah 10.00 sıralarında TİB'in kapısına dayandı. 50 İl Cumhuriyet Başsavcılığının ?Mahkeme kararı ile dinlediğimiz kişiler üzerinde gizlilik kararı var? MİT'in ise ?Ulusal güvenlik tehlikeye girer? uyarılarına rağmen TİB dün sabah 10.00 sıralarında ikinci kez arandı.

BAŞKANI BEKLEMEYİ DE REDDETTİ

Semt karakolundan resmi bir polis ekibi ile TİB'in Balgat'taki merkez binasına gelen Keskin'in, beraberindeki polis memurlarına ?Gösterdiğimi gözaltına alacaksınız. Emrimi yerine getirmeyen hakkında da işlem yaparım? dediği öğrenildi. Binaya girdikten sonra Hayri Keskin ve beraberindeki üç bilirkişi, bir odada çay kahve ikram edilerek bir süre ağırlandı. Heyet, görevlilerin ?Başkanımız henüz gelmedi. Birazdan gelir bekleyelim? talebini reddetti. Keskin, görevlilere ?Başkanın gelmesine gerek. Bizi o odaya götürün? dedikten sonra bilirkişilerle birlikte kayıtların bulunduğu merkeze girdi. Yaklaşık 3 saat süren aramanın ardından ilgili dinleme kayıtları ve mahkeme kararıları alındıktan sonra heyet TİB'den ayrıldı. Çıkışta gazetecilerin ?Bir engelleme ile karşılaştınız mı?? soruları üzerine Keskin, ?Hiçbir açıklama yapmıyoruz arkadaşlar. İşlemimiz bitmiştir? dedi.

İlk defa kendimi savunma imkanı buldum

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Osman Kaçmaz, hakkındaki ?ihraç' istemiyle süren disiplin soruşturması kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) savunmasını sundu. Hakim Osman Kaçmaz, savunmasını verdiğini, böylece sürecin başladığını belirterek, ?'İlk defa kendimi savunma imkanı buldum, çok mutluyum'' dedi.Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulunca hazırlanan ve Ceza İşleri Genel Müdürlüğünce HSYK'ya sunulan raporda, Kaçmaz hakkında, 1 kez ?'meslekten ihraç'' ve 2 kez de ?'yer değiştirme'' cezası istenmişti. HSYK, Kaçmaz'dan savunma istemişti. HSYK, savunmanın ardından disiplin soruşturmasını karara bağlayacak. Kaçmaz'ın HSYK'nın vereceği karara itiraz hakkı bulunuyor. İtirazı, HSYK'nın yedek üyelerinin de katılımıyla İtirazları İnceleme Kurulu görüşecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Osman Kaçmaz hakkında, ?'görevi kötüye kullanma'' ve ?'soruşturmanın gizliliğini ihlal'' suçlarından iddianame hazırladı. Kaçmaz, önümüzdeki günlerde 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne savunmasını sunacak. ? ZAFER KÜTÜK ANKARA

Sincan Hakimi 200 savcıyı by-pass etti

Sincan hakimi Osman Kaçmaz'ın kararıyla TİB'de ikinci kez arama yapılmasını eleştiren Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel ?Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi 150-200 kişilik savcılık teşkilatını baypas etmiştir. Kural olarak takipsizlik kararı kaldırıldığı zaman soruşturmanın genişletilmesi de yürütülmesi de savcılara verilir. Burada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir güvensizlik duyularak Ankara savcılığı baypas edilmiştir. Bu soruşturma hakkında Ergenekon soruşturması konusunda şüpheli konumda bulunan bir hakime vermesi ayrı bir problemdir. Maalesef Sincan 1. Ağır Cezabunu da yapmıştır. Böyle bir soruşturma problemli, sıkıntılı bir soruşturmadır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber