2 Aralık 2009'dan önemli gündem başlıkarı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2009 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ürdün'de.

- Gül, Salt Türk Şehitliği'ne çelenk koyacak, Şehitlik Müzesi'nin açılışını yapacak.

- Bölgedeki tarihi, turistik ve kültürel yerleri ziyaret edecek olan Gül, bir Türk şirketi tarafından üstlenilen Disi İçme Suyu Projesi'nin başlatılması törenine katılacak.

- Ürdün'de yaşayan Türk vatandaşlarını kabul edecek olan Cumhurbaşkanı Gül onuruna, Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Ali Köprülü akşam yemeği verecek.

2- Finlandiya Parlamento Başkanı Niinistö, Ankara'da.

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Finlandiya Parlamento Başkanı Sauli Niinisto ile görüşecek, heyetler arası müzakerelerin ardından Şahin, konuk heyet onuruna öğle yemeği verecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Parlamento Başkanı Suali Niinistö ile Başbakanlık Yeni Bina'da görüşecek.

- Sauli Niinistö, TBMM'de AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ile bir araya gelecek.

3- ABD'nin "Avrasya Enerji Özel Temsilcisi"nin temasları.

- Başbakan Erdoğan, Büyükelçi Richard Morningstar'ı Yeni Bina'da kabul edecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Morningstar'la makamında görüşecek.

4- TBMM Başkanı Şahin, Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Müferra Şinik ve beraberindeki heyeti Meclis'te kabul edecek.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brüksel'de AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Andris Piebalgs ve genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ile görüşecek, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu'na hitap edecek.

6- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Atina'da katıldığı Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Bakanlar Konseyi Toplantısı sona eriyor.

7- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ordu'da Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, belediyeyi ve üniversiteyi ziyaret edecek.

- Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulunacak Bakan Günay, akşam da Karadeniz Rapsodisi konserini izleyecek.

8- TBMM'den.

- Genel Kurul, gündemindeki kanun tasarılarını görüşecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Arsa üretimi ve Değerlendirilmesi Hakkında Kanun Tasarısı ile TOKİ Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi görüşülecek.

- KİT Komisyonunda, Türkiye Halk Bankası, Birlik Sigorta, Birlik Hayat AŞ ve Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 2007 yılı hesapları denetlenecek.

- Dilekçe Komisyonunda, okul alanı olarak ayrılan ancak kamulaştırma bedeli ödenmediği için mağduriyet yaşayan vatandaşların dilekçeleri ile TOKİ tarafından Ankara Gölbaşı Örencik'te yaptırılan konutlarla ilgili dilekçeler ele alınacak.

- TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Çek Cumhuriyeti Senatosu Dışişleri, Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Jiri Dienstbier ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Heyet ayrıca, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hasan Kemal Yardımcı ile görüşecek.

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, basın toplantısı yapacak.

9- Siyasi Partilerden.

- DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

- DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Elazığ'da ziyaretlerde bulunacak.

10- Uluslararası Tohum Ticaret Konferansı, Antalya'da başlayacak.

- Türkiye Tohumculuk Endüstrisi Derneği ile Alman Bitki Islahçıları Derneği arasında, Antalya'da işbirliği anlaşması imzalanacak.

11- Yönetmen Ahmet Uluçay'ın cenazesi, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik beldesinde toprağa verilecek.

12- Toplantı...Tören...

- Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından yürütülen ve TÜBİTAK'ın desteklediği "Endüstriyel Verimlilik ve Çevresel Performansın KOBİ'ler Düzeyinde Paralel Olarak Geliştirilmesi" adlı projenin kapanış toplantısı, Ankara'da yapılacak.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Cahide-Ahmet Dalyanoğlu Anadolu Lisesinin temel atma törenine katılacak.

13- MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan:

- "2009 yılı krizin en derin sancılarının yaşandığı, ama umarız ki bu sancıların hepsinin geride kaldığı bir yıldır. Bazı belirsizlikler halen sürüyor, fakat krizden çıkış tedrici de olsa devam ediyor."

- "Dubai'de en son yaşananlar bir kez daha balon ekonomisiyle bir yere varılmayacağını gözler önüne serdi. Umarız bu son olay, özellikle finans sektörüne önemli bir uyarı olmuştur"

14- Demir-çelikte alternatif pazarlar, Dubai korkusunu azalttı.

- Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan: "Komşulara ihracat artıyor, Dubai'deki durum karamsarlığa neden olmadı."

- İnşaat sektöründe kullanılan ürünlerde yılın 10 aylık döneminde Mısır, Irak ve Libya'ya yapılan ihracat hızla artmaya devam etti.

15- Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali:

-"Geçen yıl 19 bin civarında kurban bağışı almıştık, bu yıl ise 40 bin civarında kurban bağışı topladık."

- "Türkiye'de hisse olarak 2 milyonu aşkın kurban kesilmesi gerektiğine inanıyorum. Her kurbanda ortalama 15 kilogram et olsa, kurban kesen ve kesmeyen bütün haneler başına 3 kilogram et düşmesi gerekir, ama ortada böyle bir şey yok."

- "Modelimizin uygulanması halinde Kurban Bayramlarında ortaya çıkan kargaşayı önlemiş oluruz."

16- Fenerbahçe, Avrupa'da liderliği garantileme peşinde.

- UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu lideri Fenerbahçe, 5. maçında, Hollanda'nın Twente takımı ile deplasmanda karşılaşacak.

17- Galatasaray-Panathinaikos maçına doğru.

- Sarı-Kırmızılı takım, UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu'nda Yunan temsilcisiyle yarın oynayacağı 5. hafta maçının hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, tesislerdeki Turgay Vardar Basın Odası'nda basın toplantısı yapacak.

- Panathinaikos kafilesi İstanbul'a gelecek, Teknik Direktör Henk Ten Cate, Ali Sami Yen Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

- Panathinaikos, Ali Sami Yen Stadı'nda çalışacak.

18- İstanbul Büyükşehir Belediyespor erkek voleybol takımı, Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi (F) Grubu'ndaki ilk hafta maçında, Haldun Alagaş Spor Salonu'nda Fransız temsilcisi Paris Volley ile karşılaşacak.

19- Arkas Spor erkek voleybol takımı, Avrupa Konfederasyon Kupası birinci tur ilk maçında, Finlandiya'nın Isku Tampere takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

20- Voleybolda GM Capital Avrupa Challenge Kupası.

- İkinci tur ilk maçlarında Halk Bankası erkek takımı, Hollanda'nın Langhenkel Orion Doetinchem takımıyla deplasmanda karşılaşırken, Galatasaray Bayan Takımı, Azerbaycan temsilcisi İgtisadchi'yi konuk edecek.

21- TFF 2. Lig'te 2, TFF 3. Lig'de bir erteleme maçı yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber