Zimmete 2 milyon TL geçirdi, serbest bırakıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2009 15:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Şanlıurfa'da çalıştığı bankada 27 müşterinin hesabındaki 2 milyon TL'yi zimmetine geçirerek kayıplara karışan M.T'nin 10 gün önce güvensizlik iddiasıyla İzmir'de gözaltına alınıp hakkında yakalama kararı bulunmadığı gerekçesiyle savcının talimatı üzerine ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Şanlıurfa' da bir özel bir banka şubesinde yönetici yardımcısı olarak çalışan 26 yaşındaki M.T., hesaplarını sigorta yaptığı bazı müşterileri bankaya çağırarak daha karlı olmaları için altın alıp satacağını söylediği müşterilerin hesaplarından para çekebilmek amacıyla boş dekont imzalatıyordu. Boş dekont imzalattığı 27 müşterinin hesaplarında bulunan 2 milyon TL'yi başka bir hesaba aktardıktan sonra kendi zimmetine geçirerek kayıplara karışmıştı.

Bu arada, zimmet olayını araştırmak üzere müfettişlerin bankaya geldiğini görerek izin alıp kayıplara karışan M.T'nin izine İzmir'de rastlandığı öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler 10 gün önce yaptıkları uygulamada yoldan geçen M.T'yi durdurarak bir müşterinin hakkında güvensizlikten dolayı şikayeti bulunması üzerine gözaltına alındı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen M.T. yapılan GBT sorgusunda hakkında yakalama kararı bulunmadığı gerekçesiyle savcının talimatı üzerine ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Öte yandan, bankada inceleme yapan müfettişlerin M.T. hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber