Bazı ağrı kesiciler aşıların etkisini azaltıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2009 16:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Bazı ağrı kesicilerin aşıların etkisini azaltabileceği bildirildi.

ABD'nin Missouri Üniversitesinden Charles Brown ve ekibinin yaptığı araştırma, domuz gribine karşı yoğun aşı talebinin olduğu bu dönemde, Aspirin ve Tylenol gibi steroid olmayan antienflamatuvarların bazı enzimleri engelleyerek aşının etkisini azaltabileceğini gösterdi.

Brown, "birçok kişinin yaptığı gibi kalp-damar tedavisi için düzenli olarak aspirin, ateşi düşürmek ve ağrıyı dindirmek için Tylenol içilmesi halinde, bu ilaçların dokunun yaptığı COX-1 enzimini engellelebileceğini" belirtti.

Araştırma sonuçları, bu enzimin durması halinde vücudun ürettiği antikorların sayısının azalabileceğini, dolayısıyla korunmak için daha fazla antikora ihtiyaç duyulabileceğini ortaya koydu.

Brown, araştırmanın hayvanlar üzerinde yapıldığını ve bu ilaçların aşıların etkisini azalttığını gördüklerini, bir sonraki aşamada ilaçların insanlar üzerinde test edileceğini söyledi.

"Journal of Immunology" dergisinde yayımlanan araştırmada, insanların katıldığı araştırmalarda da aynı sonuçların çıkması halinde, bu ilaçların aşıdan birkaç hafta önce ve sonra içilmemesinin önerilebileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber