Meclis'te bile özürlü kadrosu açık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2009 23:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün Dünya Özürlüler Günü'ydü. TBMM Başkanı Şahin, Meclis'te 76 olması gereken özürlü personel kadrosunda 27 açık bulunduğunu belirterek Devlet Bakanı Kavaf ve beraberindekilere seslendi: Benden bugün bu kadro açığını kapatın demenizi beklerdim

TBMM Genel Kurulu'nda, Dünya Özürlüler Günü nedeniyle, özürlülerin sorunları dile getirildi. Genel Kurul'da, Devlet Bakanı Aliye Kavaf'ın, Dünya Özürlüler Günü ile ilgili konuşmasının ardından, parti gruplarına mensup milletvekilleri de söz olarak görüşlerini açıkladı.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, özürlülerin sorunlarının her yıl konuşulduğunu ancak çözüme ulaştırılamadığını belirtti. Bingöl, onların öncelikle sosyal yaşam alanlarını daha rahat kullanmaları için yeterli düzenlemelerin yapılması gerektiğine işaret etti. Özürlülerin eğitim konusunda yaşadığı sıkıntıları da dile getiren Bingöl, bu çocuklara okullarda çağdışı koşullarda eğitim verildiğini söyledi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Devlette memur olarak istihdam edilen özürlü sayısının az olduğunu dile getiren Şahin, Kavaf ve beraberindekilere 'Meclis'te 76 özürlünün istihdam edilmesi gerekirken bu sayı 49'da kaldı. Siz böyle bir günde bana gelmişiniz. 'Sayın Başkanım yasayı uygulayın, bu engelli

kadrosuyla ilgili açığınızı kapatın' diye talepte bulunmanızı beklerdim'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber