KESK'in başvurusu üzerine savcıya soruşturma

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 04 Aralık 2009 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADALET Bakanlığı, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri hakkında terör örgütü üyeliği ve propaganda gibi suçlardan açtığı davayla gündeme gelen İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç hakkında soruşturma başlattı. KESK'in suç duyurusu üzerine başlatıla soruşturmayı yürütmekle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir savcı görevlendirildi. Soruşturma kapmasında KESK Başkanı Sami Evren'in ifadesine başvuruldu.

KESK yöneticisi ve üyelerine yönelik olarak İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada görev alan savcılar ile yargıçlar Ali Sayın ile Mustafa Hakan Uğur hakkında disiplin ve ceza soruşturması başlatılması istenmişti.

Suç duyurusunda 34 KESK yöneticisinin gözaltına alındığı belirtilerek, sanıkların 5 ay süreyle telefon ve maillerinin izlendiği ve tamamının doküman haline getirilerek dosyaya konulduğu belirtildi. Hakimlerin bu kadar çok evrakı bir günde okuyarak ?arama? kararları aldığı vurgulandı. Sanıkların hakimlik sorgusunda, hiç ilgisi olmadığı halde ?uyuşturucu ticareti suçlarından sorgularının yapılarak? ifadesinin kullanıldığı belirtilen şikayette ?Büyük olasılıkla bir başka sorgu tutanağından 'kes-yapıştır' yöntemi ile üyelerimize ilişkin sorgu tutanağına geçirilen ve trajikomik bir görüntü yaratan bu ibareler, insan hak ve özgürlüğü konusunda yetki kullanan yargıçların ne kadar özensiz çalıştığının somut en delilidir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber