Hastane hastane dolaştırılan Begüm öldü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Aralık 2009 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde hastane hastane dolaştırılan ve en son götürüldüğü hastanede menenjitten yaşamını yitiren 2.5 yaşındaki Begüm Akın'ın babası Okan Akın ve annesi Bahar Akın, olayda sorumlulukları bulunduğunu öne sürdükleri sağlık görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bornova'da oturan Akın ailesinin tek çocukları Begüm, geçen 20 Kasım'da öğle saatlerine doğru ateşlendi. Aile küçük kızlarını, devamlı kontrollerini yapan çocuk hastalıkları uzmanı Dr. H.A.'ya götürdü. İddiaya göre Dr. H.A., Begüm'e ateş düşürücü vererek evine gönderdi. Ancak, saatler geçmesine rağmen Begüm'ün ateşi düşmeyince, aile bu kez Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Aileye, hastanenin yoğun bakım servisinde yer olmadığı için yardımcı olunamadı. Aile Şifa Hastanesi'ne gitmek istedi, burada da intaniye servisi olmadığından, tekrar Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne dönüldü ve son olarak Ege Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Begüm Akın, yaklaşık 24 saat ateşler içinde hastane hastane dolaştıktan sonra menenjitten yaşamını yitirdi.

İHMALLER ZİNCİRİ İDDİASI

Minik Begüm'ün ölümünde doktorların ihmali olduğunu iddia eden Akın ailesi, çocuklarına doğru teşhis konulmayıp, ateşli şekilde önce eve gönderilip, daha sonra hastane hastane dolaştırılmasının ölümüne neden olduğunu öne sürdü. Anne Bahar Akın ve baba Okan Akın, olayda ihmali bulunduğunu iddia ettikleri doktorlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Akın ailesi dilekçelerinde, kızlarının tedavisinde ihmalkar ve umursamaz davrandıkları, yanlış ve yetersiz tedavi uyguladıkları, tedaviyi yapacak olan sağlık kurumlarına zamanında yönlendirmedikleri, oyalayıp zaman kaybına neden oldukları, mesleki bilgisizlikleri, basiretsizlikleri, ihmal ve kusurları sonucu kızlarının ölümüne sebebiyet verdikleri iddialarıyla, haklarında yasal işlem yapılmasını istedi. Kızlarının ölümünde birçok ihmal yaşandığını belirten Akın ailesi, çocuklarının özel doktoru olan H.A.'nın sadece ağrı kesici verip eve gönderdiğini, ardından vücudunda morarmalar başlayınca tekrar kendisini arayıp bilgi verdiklerini, o zaman Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne yönlendirdiğini, burada kızlarının sedyede uzun süre bekletildikten sonra kontrolünün yapıldığını belirtti.

Acılı aile, ateşi düşmeyen çocukları Begüm'ü buradan alıp özel bir hastaneye götürdüklerini, burada intaniye servisinin olmaması nedeniyle tekrar Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne gittiklerini, buranın yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için başka hastaneye yönlendirildiklerini söyledi. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde uzun süre ambulans beklediklerini ve ardından çocuklarını Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürüp yoğun bakıma yatırdıklarını, ardından sabaha karşı kızlarının öldüğünü vurgulayan Akın çifti büyük acı yaşadıklarını dile getirdi.

?ADETA KASITLA HAREKET'

Anne Bahar Akın ile baba Okan Akın, meslekleri gereği göstermeleri gerekli olan dikkat ve özeni göstermeyip, duyarsız ve ilgisiz davranarak, adeta kasıtla haraket ederek, küçük kızları Begüm'ün ölümüne sebebiyet verdikleri suçlamasıyla, Dr. H.A., Dr. H.H. ve özel hastane sorumlularının, TCK'nın 81 ve 85'inci maddelerine göre cezalandırılmasını talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber