Sahte yeşil kart şebekesi çökertildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2009 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pendik'te para karşılığı sahte sürücü belgesi, yeşil kart ve engelliler için İETT seyahat kartı düzenledikleri öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Pendik'te para karşılığı sahte sürücü belgesi, engelliler için verilen İETT seyahat kartı ve yeşil kart gibi çeşitli sahte belge düzenledikleri belirlenen kişilere yönelik çalışma başlattı.

Şüphelilerin faaliyet gösterdiği iş merkezine müşteri gibi giden polis, sahte sürücü belgesi almak istediğini bildirdi. Müşteri sandığı polis memuruna 2 bin 500 TL karşılığında sahte sürücü belgesi hazırlayan Bekir T. ile yanı nda bulunan yardımcıları Ayhan C. ve Oktay A. suçüstü yakalandı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, sahte belge yapımında kullanılan malzemeler ile basılmaya hazır hale getirilen belge ve doküman ele geçirildi.

Benzeri suçlardan emniyette kayıtları bulunduğu belirlenen 3 kişi, polisteki işlemlerinin ardından Pendik Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber