YAŞ'taki iki ihraç kararına Erdoğan ve Gönül şerh koydu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Aralık 2009 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şûra, iki personel hakkında ihraç kararı alırken, TSK'ya karşı yürütülen asimetrik harekâtı masaya yatırdı

Yüksek Askeri Şûra'nın (YAŞ) aralık ayı olağan toplantısı dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı Çakmak Salonu'nda yapıldı. Poyrazköy'de bulunan silahlar, İrtica ile Mücadele Eylem Planı ve Kafes Eylem Planı'yla ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yöneltilen eleştiriler, toplantının önemli gündem maddelerinden biri oldu.

YAŞ'ın terfi kararları geleneksel olarak ağustos ayındaki yaz toplantısında alındığı için bu kez gündeme terfiler girmedi. Erdoğan, toplantının öğle arasında Başbakanlık binasına geçerek, mescitte cuma namazını kıldı. YAŞ üyeleri daha sonra Erdoğan'ın başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan deftere yazdığı şu ifadeleri yüksek sesle okudu:

?...Bugünün yöneticileri olarak yurtta sulh, cihanda sulh anlayışının bir sonucu olan barışçı politikanıza sımsıkı sarılıyor, yurtta milli birlik ve beraberliğimiz için yoğun bir çaba ortaya koyarken, dünyada bölgesel ve küresel barışa önemli katkılar sağlıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de, belirlediğiniz bu ilkenin bir gereği olarak hem milli güvenliğimiz için sorumlu bir şekilde görevini sürdürüyor hem de dünyanın birçok bölgesinde küresel barışa hizmet ediyor.?

Bildiriyle açıklandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de YAŞ üyelerine Dışişleri Konutu'nda öğle yemeği verdi. YAŞ'ta alınan ve Köşk'e sunulan kararlar, Gül'ün onayının ardından kamuoyuna açıklandı.

Açıklamada, ?TSK'ya karşı yürütülen asimetrik psikolojik harekât konusunda şûra üyelerine bilgi verildiği? vurgusu yapılması dikkat çekti. Açıklamada vurgulanan ?asimetrik harekât? söylemini Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 26 Haziran'da düzenlediği basın toplantısında gündeme getirmişti. Başbuğ, basın toplantısında ?İrticayla Mücadele Eylem Planı?na ilişkin haberlere sert tepki göstermiş ve ?TSK'ya karşı medya üzerinden asimetrik bir psikolojik harekât yürütmeye son veriniz? demişti.

Açıklamada ayrıca ?TSK'nın temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde irticai tutum ve davranışları tespit edilen 2 personelin ilişiğinin kesilmesine oyçokluğuyla karar verildiği? bildirildi. Bu ifadeler, YAŞ'ın sivil üyelerinin ihraçlar konusunda şerh koyduklarını da ortaya koymuş oldu. Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ihraç kararlarına şerh düştüğü için bu yöndeki kararlar oyçokluğuyla alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber