Provokasyon kokusu: İşte PKK'lıların eyleminde ölen gencin otopsi sonucu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Aralık 2009 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü yandaşlarının çıkardığı olaylar sırasında hayatını kaybeden üniversiteli gencin ölüm nedeni belli oldu. Otopsiye göre, Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Aydın Erdem'in (23) ateşli silaha bağlı tek kurşunla hayatını kaybettiği belirlendi.

Diyarbakır'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını bahane ederek yasadışı yürüyüş yapmak isteyen grupların polise saldırması sonucu olaylar çıktı.

Eylemciler, AK Parti İl Başkanlığı'na taşlı ve Molotoflu saldırı düzenlediği sırada silah kullanıldı. Kim tarafından ateş edildiği henüz belirlenemeyen olayda, Aydın Erdem isimli genç yaralandı. Önce Özel Sultan Hastanesi'ne, daha sonra Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan üniversiteli Aydın, hayatını kaybetti.


Diyarbakır, Hakkari, Ağrı ve İstanbul'da yapılan izinsiz gösterilere güvenlik güçleri müdahale etti. İzinsiz gösterilerde onlarca polis yaralanırken, Diyarbakır'da çıkan olaylarda Dicle Üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Aydın Erdem hayatını kaybetti. Erdem'in kesin ölüm nedeni otopsi sonucu ortaya çıkacak.

DTP Diyarbakır milletvekilleri Selahattin Demirtaş ve Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve bazı DTP'li belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu grup, DTP il binasının önünde bir araya geldi.

Polis, Koşuyolu mevkisine doğru yürüyüşe geçen grubu durdurarak, yürüyüşün yasal olmadığı uyarısında bulundu.

Polis ile milletvekillerinin görüşmesi sonucu grup, yürüyüş yapmaktan vazgeçerek basın açıklaması için DTP binasına geri döndü.

Dönüş sırasında gruptan bazı kişilerin havai fişek ve taş atması sonucu polis, biber gazı sıkarak müdahalede bulundu.

Gruptan bazı kişilerin Şanlıurfa yolundaki Ak Parti İl Başkanlığı binasına taş atması sonucu, binada nöbet tutan bir polis yaralandı. Yaralı polis, hastaneye kaldırıldı.

AĞRI'DA 4 POLİS YARALANDI

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yapılan, 28 kişinin gözaltına alındığı izinsiz gösteride 4 polis memuru yaralandı.

Alınan bilgiye göre, dün DTP ilçe teşkilatı binasının önünde toplanan ve izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruptan 28 kişinin gözaltına alındığı izinsiz gösteride 4 polis memuru yaralandı.

Dün bazı esnafın olaylar nedeniyle kepenk kapattığı ilçede bugün de birçok esnafın iş yerini açmadığı gözlendi.

SULTANGAZİ'DE İZİNSİZ GÖSTERİ

Sultangazi'de izinsiz gösteri yapmaya çalışan grup, polisin müdahalesiyle dağıtıldı.

Gazi Mahallesi'nde son durak olarak bilinen noktada, Demokratik Toplum Partisi (DTP) irtibat bürosu önünde toplanan bir grup, terör örgütü ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atarak izinsiz gösteri yapmak istedi. Bölgede sabah saatlerinden itibaren önlem alan güvenlik güçleri, panzerler desteğiyle göstericilere müdahale etti.

Polisin müdahalesiyle, emniyet güçlerine taşla karşılık veren göstericiler, ara sokaklara girerek dağıldı. Bazı göstericiler, ara sokaklarda toplanarak gösteriyi sürdürmek isterken, toplanan gruplar emniyet güçlerinin tekrar müdahalesiyle dağıtılıyor.

ŞEMDİNLİ'DE 8 GÖZALTI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Demokratik Toplum Partisince düzenlenen mitingin ardından izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra ifadeleri alınan ve serbest bırakılan PKK'lıların da aralarında bulunduğu DTP'liler, ilçe merkezinde miting düzenledi.

Mitingden sonra bir grup gösterici, ilçe girişinde bulunan polis noktasına doğru yürüyüşe geçti.

Polisin uyarısına rağmen yürüyüşe devam eden ve terör örgütü ile elebaşı lehine slogan atan gruba, polis gaz bombası kullanarak müdahale etti.

Müdahale sonrasında ara sokaklara dağılan göstericiler, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Ak Parti Şemdinli ilçe binasının camlarını taşladı.

Binayı taş yağmuruna tutan göstericiler, ara sokaklarda eylemlerini sürdürürken, ilçedeki tüm iş yerleri kepenk kapattı.

Polis, olaylara karıştıkları belirlenen ve aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.


Şemdinli, Diyarbakır ve Hakkari'de olaylar çıktı

IRAK'taki Kandil Dağı ve Mahmur kampından 19 Ekim'de Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye gelen 34 PKK'lıdan 9'u bugün de Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde DTP öncülüğünde düzenlenen mitinge katıldı. Miting sonrası yürümek isteyen göstericilerin, polisi taşlaması üzerine olaylar çıktı. Polis göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullandı. Göstericiler, Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile AK Parti ilçe binasını da taş yağmuruna tuttu.Şemdinlİ'de, Kandil ve Mahmur'dan gelen 9 PKK'lı, DTP İlçe binası önünde düzenlenen mitinge katıldı. Yapılan konuşmaların ardından, yaklaşık bin kişi, terör örgütü PKK ve bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak yürüyüşe geçti. ?Dağılın' uyarılarını dinlemeyerek yürümeye devam eden göstericilere polis müdahale etti. Bunun üzerine göstericiler polislere taş atmaya başladı. Polisler de kendilerine taş atan grupları göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı.Ancak dağılmamakta ısrar eden göstericiler, ilçeyi savaş alanına çevirdi. Polis araçları, Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti ilçe binaları, taş yağmuruna tutuldu. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan göstericiler buralar da zaman zaman taşkınyık yapmaya devam etti.

HAKKARİ DE KARIŞTI

Hakkari'de de öğlen saatlerinde Bağlar Mahallesi'nde toplanan 50 kişilik grup, terör örgütü PKK lehine sloganlar atıp, ateş yakarak yola barikat kurdu. Araçların geçişine izin vermeyen göstericiler, polis araçlarını da taşladı. Polis göstericileri dağıtmak için, gözyaşatırıcı bomba ve tazyikli su kullandı.

Bu sırada polis aracına molotof kokteyli atmak isteyen bir gösterici polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Sokak aralarına dağılan göstericelerle, polis arasında kovalamacalar yaşandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber