Asya'nın belediye başkanları İstanbul'da toplanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2009 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asya Kıtası Belediye Başkanları Zirvesi, 2-7 Aralık 2009 tarihlerinde Tahran'da yapıldı. Tahran Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda, 2010 yılında yapılacak Asya Belediye Başkanları 2010 Zirvesi'nin, Marmara Belediyeler Birliği'nin ev sahipliğinde, İstanbul'da yapılması kararı alındı.

2-7 Aralık 2009 tarihlerinde Tahran'da düzenlenen toplantıya, Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Hindistan, Filipinler, Katar, Bahreyn, Lübnan, Suriye, Endonezya, Japonya, Filistin, Vietnam gibi birçok ülkeden belediye başkanları ve teknik uzmanlar katıldı. Asya Belediye Başkanları Zirvesi'ne büyük önem veren Marmara Belediyeler Birliği, etkinliği, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın da aralarında bulunduğu kalabalık bir heyetle takip etti.

Toplantının sonunda, Marmara Belediyeler Birliği'nin ısrarlı talebiyle, Asya Belediye Başkanları Zirvesi 2010 yılı toplantısının İstanbul'da yapılması kararı alındı. 2010 Avrupa Kültür Başkentliği döneminde, İstanbul'un aynı zamanda Asya Belediye Başkanları Forumunu da ağırlaması, İstanbul'un hem Avrupa hem de Asya'ya açılan köprü özelliğini vurgulaması bakımından anlamlı bulundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber